Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ «ΕΧΘΡΟΣ» ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ! «ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΩ»

Πιστός στο αγαπημένο του τσιτάτο «ούτε ένα ευρώ παραπάνω λιτότητα» έμεινε και σήμερα, Πέμπτη (04/05/2017) ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντ...

Υπουργικό Συμβούλιο: Έγινε ξανά «εχθρός» των δανειστών και προανήγγειλε ανασχηματισμό ο Τσίπρας






Πιστός στο αγαπημένο του τσιτάτο «ούτε ένα ευρώ παραπάνω λιτότητα» έμεινε και σήμερα, Πέμπτη (04/05/2017) ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, προσπαθώντας για πολλοστή φορά να εξωραΐσει τα όσα αιματηρά φέρνει η νέα συμφωνία με τους δανειστές. Αφού δέχθηκε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, δηλώνει τώρα εχθρός τους και προαναγγέλλει αξιολόγηση των υπουργών του.




Στροφή στην «κυβερνησιμότητα» και στη διαχείριση της καθημερινότητας φαίνεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θεωρεί πλέον δεδομένο ότι τα μέτρα θα περάσουν χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις, αποδεχόμενος, ουσιαστικά, το «Μνημόνιο 4» χωρίς χρηματοδότηση.

Από την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο γίνεται σαφές ότι παίζει πάλι το χαρτί του αντιμνημονιακού εκ των υστέρων και αφού έχει δεχθεί τις εξωφρενικές απαιτήσεις, φτάνοντας στο σημείο να πει «δεν είμαστε φίλοι με τους δανειστές», προφανώς για να ικανοποιήσει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποτακτικότητα της κυβέρνησης.

Βεβαίως αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν από λίγες μέρες, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 εκθείαζε τόσο τον Σόιμπλε, όσο και την Μέρκελ. Τώρα είναι πάλι... εχθροί του.

Προανήγγειλε ανασχηματισμό άμεσα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, εμμέσως πλην σαφώς, προανήγγειλε αξιολόγηση των υπουργών και ανασχηματισμό, αφού στο τέλος της εισήγησής του είπε: «Είναι προσωπική μου δέσμευση: Από την επόμενη εβδομάδα, θα επισκεφθώ κάθε Υπουργείο ξεχωριστά για να λάβω σαφή εικόνα περί των πεπραγμένων αλλά και του σχεδιασμού. Είναι μια κίνηση απαραίτητη που νομίζω θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της κυβέρνησης».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε στους υπουργούς του, «έρχομαι να σας βαθμολογήσω και όποιους χρειάζεται να τους... απομακρύνω».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το νέο Μνημόνιο ως «το εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των Μνημονίων».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.