Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Νάσερ Καντίλ (Λιβανος) Οι τελευταίες μιντιατικές και διπλωματικές εκστρατείες που ξεκίνησαν από την Ουάσιγκτον και το Ριάντ κατά του ...




Νάσερ Καντίλ (Λιβανος)
Οι τελευταίες μιντιατικές και διπλωματικές εκστρατείες που ξεκίνησαν από την Ουάσιγκτον και το Ριάντ κατά του συριακού Κράτους δεν μπορούν να εξηγηθούν παρά μόνο ως αντιδράσεις σ ένα οδυνηρό, αλλά ακατονόμαστο χαστούκι.




Πράγματι, όταν το συριακό Κράτος επανακτά τα προπύργια του Μετώπου Αλ-Νούσρα σε διάφορες περιοχές της Δαμασκού, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία το κατηγορούν ότι διεξάγει μια «δημογραφική αλλαγή», διότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ανοιχτά μια τρομοκρατική οργάνωση.
Και όταν ο συριακός στρατός πετυχαίνει μέσα σε λίγες ημέρες, να πάρει από το Νταές μια «ευαίσθητη περιοχή» της συριακής ερήμου περίπου 80 χιλιόμετρα πλάτος με 100 χιλιόμετρα βάθος –που επιλέχτηκε από τους Αμερικανούς ως μελλοντικό καταφύγιο και προπύργιο για το Νταές, που είναι και στρατηγική γραμμή επικοινωνίας της Συρίας με το Ιράν και τη λιβανική Αντίσταση- οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία εφεύρουν όλα τα είδη των ψευδών ισχυρισμών που υποτίθεται ότι θα κατεδαφίσουν το ηθικό του συριακού λαού, ότι θα ανεβάσει το ηθικό των τρομοκρατών, ότι θα πιέσουν την συριακή κυβέρνηση και το ρωσικό σύμμαχο της· και πάλι, γιατί δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ανοιχτά μια τρομοκρατική οργάνωση.

Και έτσι, εμφανίστηκε ξαφνικά ένας αμερικανικός φάκελος που κατηγορεί τις αρχές της Συρίας ότι κρύβουν μαζικές δολοφονίες σε ένα κρεματόριο που βρίσκεται στη φυλακή της Σεντνάγια βόρεια της Δαμασκού [ 1 ], φάκελος ο οποίος διαβιβάστηκε αμέσως στα Ηνωμένα Έθνη :

«Αυτή τη Δευτέρα (15 Μαΐου), ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Μέση Ανατολή Stuart Jones παρουσίασε στο Τύπο δορυφορικές φωτογραφίες της φυλακής και δήλωσε ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κατέστρεψε τα απομεινάρια χιλιάδων κρατούμενων που δολοφονήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια κάλεσε να τεθεί «τέλος σε αυτές τις φρικαλεότητες.» Αυτές οι «αποχαρακτηρισμένες» φωτογραφίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρονολογούνται Απρίλιος 2017, Απρίλιος 2016, Ιανουάριος 2015 και Αύγουστος 2013. Δείχνουν κτίρια, ένα εκ των οποίων ονομάστηκε «κύρια φυλακή» και το άλλο «πιθανό κρεματόριο». Σε μια από τις φωτογραφίες, μια λεζάντα «λιωμένο χιόνι σε μέρος της στέγης» φέρεται να πιστοποιεί, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ύπαρξη κρεματόριου που εγκαταστάθηκε από το συριακό καθεστώς« !!!

Ισχυρισμοί που άρπαξε στον αέρα ο Ισραηλινός υπουργός Στέγασης και πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού, Yoav Galant, για να καλέσει ανοιχτά για τη δολοφονία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ [ 2 ]:

« Νομίζω ότι διασχίζουμε μια κόκκινη γραμμή. Και για μένα, ήρθε η ώρα να δολοφονηθεί ο Άσαντ. Είναι τόσο απλό ... ».

Εν τούτοις, η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Ρωσία δεν ήταν καλή, ειδικά στο θεμελιώδες ζήτημα των λεγομένων «ζωνών αποκλιμάκωσης» στη Συρίαπου ορίστηκαν στην Αστανά 4, ενώ αμερικανικές επιδρομές σκότωναν Σύρους πολίτες στη Χασάκα και al-Boukamal [ 3 ] με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Νταές, το οποίο έσπευσε να επιτεθεί στο αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ-Ζορ, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη κατοχή του συριακού στρατού, όπως ακριβώς συνέβη το τελευταίο καλοκαίρι μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Όρος αλ-Θάρντα (Ντέιρ αλ-Ζορ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ


ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.