Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΤΥΧΩΣ... ΠΑΤΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ!

«Δεν υπάρχει δυστυχώς κοινό έδαφος ανάμεσα στους δύο ηγέτες» λέει ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γρ...








«Δεν υπάρχει δυστυχώς κοινό έδαφος ανάμεσα στους δύο ηγέτες» λέει ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με γραπτή δήλωση του, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει δυστυχώς κοινό έδαφος ανάμεσα στους δύο ηγέτες (Αναστασιάδη - Ακιντζί) για συνέχιση της διπλωματίας του πήγαινε – έλα, προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση Διάσκεψης στη Γενεύη.




Ο κ. Έιντε είπε ότι ενημέρωσε σήμερα σχετικά τόσο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, καθώς και τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ πρόκειται να ενημερώσει άμεσα και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ από τον οποίο θα ζητήσει την συμβουλή του για τα επόμενα βήματα.

«Μας μεταφέρθηκε ότι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς να επιμένει σε προϋποθέσεις είναι η επίσημη στάση. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε προϋποθέσεις», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι η προσπάθεια του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ δεν έχει αποτέλεσμα λόγω αυτής της στάσης του Προέδρου της Κυπριακης Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Ακιντζί είπε πως του μεταφέρθηκε ξεκάθαρα ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν θα αλλάξει τη στάση του. «Σε μια ομιλία του χθες βράδυ το ξεκαθάρισε αυτό (ο Πρόεδρος Αναστασιάδη). Εξάλλου μεταφέρθηκε σε μας ότι είναι επίσημη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς η επιμονή της σε προϋποθέσεις».

«Κρίμα, ανέφερε, που ο Ελληνοκύπριος ηγέτης συνεχίζει τη συμπεριφορά του που είναι εκτός των όσων προβλέπονται από τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα. Ακυρώνει την αρχή που περιλαμβάνεται στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 ότι όλα τα θέματα συζητούνται αλληλένδετα μεταξύ τους και θέλει κατά προτεραιότητα να κλείσει το κεφάλαιο ασφάλειας – εγγυήσεων και εάν αυτό συμβεί μετά να βγουν οι χάρτες από το κουτί που είναι κλειδωμένοι για να κλείσει και το εδαφικό», πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί, Μετά, συνέχισε, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δούμε τα υπόλοιπα θέματα που έμειναν στα άλλα κεφάλαια. «Δεν είναι εφικτή αυτή η διαπραγματευτική νοοτροπία», κατέληξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.