Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΙΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ... ΘΗΛΥΚΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ...!!

Πολλά ζώα παριστάνουν τα νεκρά ή αλλάζουν χρώμα και εμφάνιση ή προσομοιάζουν σε κλαδιά και φύλλα προκειμένου να αποφύγουν ένα αρπα...

Θηλυκά έντομα κάνουν τα… ψόφια για να αποφύγουν τα αρσενικά





Πολλά ζώα παριστάνουν τα νεκρά ή αλλάζουν χρώμα και εμφάνιση ή προσομοιάζουν σε κλαδιά και φύλλα προκειμένου να αποφύγουν ένα αρπακτικό, αλλά οι λιβελλούλες χρησιμοποιούν μια τέτοια ακραία τακτική για να αποφύγουν το αντίθετο φύλο. Τα θηλυκά έντομα κάνουν τα πεθαμένα για να αποφύγουν τις οχλήσεις των αρσενικών, αναφέρει το New Scientist. Στο ζωικό βασίλειο συχνά οι αντιδράσεις των ειδών θυμίζουν αυτές των ανθρώπων.




Έτσι οι λιβελλούλες όταν είναι απασχολημένες ή βαριούνται τη συναναστροφή με τα αρσενικά βυθίζονται στο έδαφος και κάνουν τις… ψόφιες. Σε μια μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Οικολογική Εταιρεία της Αμερικής, η συμπεριφορά αυτή αναφέρθηκε σε 27 από τις 31 λιβελλούδες που παρατηρήθηκαν, ποσοστό που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι μια πολύ πιο κοινή τακτική.

Από αυτές τις 27 περιπτώσεις, 21 αποδείχτηκαν επιτυχείς, πράγμα που σημαίνει ότι σε 6 περιπτώσεις ένα νεκρό θηλυκό ήταν ακόμα ελκυστικό για το αρσενικό, που συνέχισε την όχληση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Rassim Khelifa από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ήταν σαφές ότι οι θηλυκές λιβελλούλες είχαν δόλο στην συμπεριφορά τους αυτή, αφού μόλις τα αρσενικά απομακρύνθηκαν από κοντά τους, θεωρώντας ότι είναι νεκρές, εκείνες έβγαιναν από τον… τάφο και συνέχιζαν τη δουλειά τους.

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.