Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ... ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Ξεκίνησαν στις 26 Δεκεμβρίου από το Βερολίνο - Στη Θεσσαλονίκη είναι 25 ακτιβιστές - Μέχρι στιγμής περίπου 3.000 άτομα έχουν περπατ...






Ξεκίνησαν στις 26 Δεκεμβρίου από το Βερολίνο - Στη Θεσσαλονίκη είναι 25 ακτιβιστές - Μέχρι στιγμής περίπου 3.000 άτομα έχουν περπατήσει μαζί τους

Ξεκίνησαν στις 26 Δεκεμβρίου από το Βερολίνο. Ήταν 500 εθελοντές και είχαν ένα τρελό όνειρο. Να περπατήσουν μέχρι το Χαλέπι της Συρίας μεταφέροντας το μήνυμα ότι η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει, ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί, οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να γίνονται πρόσφυγες, τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν πριν την ώρα τους.





Σήμερα, περίπου τεσσεράμιση μήνες μετά το ξεκίνημα της μαραθώνιας διαδρομής, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται. Πολλοί από τους εθελοντές σταμάτησαν και γύρισαν στα σπίτια τους, όμως πολλοί από εκείνους που ξεκίνησαν το ταξίδι για να μεταφέρουν το μήνυμα ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει συνεχίζουν την προσπάθεια να φτάσουν στο Χαλέπι περπατώντας.





Έχουν ήδη διανύσει 2.500 χιλιόμετρα περπατώντας και έχουν διασχίσει τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και χώρες των Βαλκανίων μέχρι την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται σήμερα.

«Κοιμόμαστε σε εκκλησίες, σχολεία, κινηματογραφικές αίθουσες και ενίοτε φιλοξενούμαστε σε σπίτια. Αποφεύγουμε να πηγαίνουμε σε ξενοδοχεία εξαιτίας του κόστους» σημείωσε η επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Άννα Άλμποθ.

Αυτή την ώρα, μέλη της πρωτοβουλίας πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,

Η πορεία θα συνεχιστεί προς την Καβάλα και την Κομοτηνή, με τους συμμετέχοντες να προγραμματίζουν την έξοδό τους από την Ελλάδα στις 29 Μαΐου για να περάσουν στην Τουρκία. Από εκεί θέλουν να συνεχίσουν μέχρι να φτάσουν στο Χαλέπι, στο τέλος του καλοκαιριού.




protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.