Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΠΖ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Α - Θ - Α - Ν - Α - Τ - Ο - Σ...!!! ΒΟΥΒΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ

Μετά από 43 χρόνια τα οστά του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Αθανάσιου Καραγεώργου επέστρεψαν στο χωριό του, το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων,...







Μετά από 43 χρόνια τα οστά του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Αθανάσιου Καραγεώργου επέστρεψαν στο χωριό του, το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, από την μαρτυρική Μεγαλόνησο.





Ο Αθανάσιος Καραγεώργος, βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις στον άνισο αγώνα που έδιναν οι Ελληνοκυπριακές δυνάμεις στη Μεγαλόνησο. Δυστυχώς όμως, το παλικάρι του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, δεν επέστρεψε ξανά στο χωριό του, έμελε να πέσει ηρωικά στη Μεγαλόνησο, στις 16 Αυγούστου 1974.




Οι γονείς του 21 ετών τότε παλικαριού, δεν έκλαψαν ποτέ. Ο πόνος βουβός και των 5 αδελφών που περίμεναν με την ελπίδα της επιστροφής του αγνοούμενου αδελφού. Με την ελπίδα να είναι ζωντανός κάπου στην Κύπρο. Η ελπίδα όμως έμελε να σβήσει λίγες μέρες πριν, με την πιστοποίηση των οστών μέσω DNA που έγινε σε οστά που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην μαρτυρική Κύπρο. Μεταξύ των οστών που εντοπίστηκαν, πιστοποιήθηκαν κι εκείνα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή ΠΖ της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Αθανάσιου Καραγεώργου.





Σαράντα τρία χρόνια μετά το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, αδέλφια, ανίψια, συγγενείς και φίλοι, όλο το χωριό, υποδέχτηκαν τα οστά του Ήρωα της Κύπρου. Ο στρατιώτης μετά από 43 χρόνια επέστρεψε στα χώματα που δεν είδε ποτέ ξανά από το 1974. Επέστρεψε για να "σμίξει" με τα αδέλφια του που φώναζαν μαζί με όλο το χωριό 'Ήρωας". Επέστρεψε για να "σμίξει" μαζί με τους γονείς τους, που δεν άντεξαν και πέθαναν λίγα χρόνια μετά το 1974, με βαρύ καημό.

Πηγή: trikalavoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.