Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ... Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ...!!!!

Η τουρκική ακτοφυλακή εξέδωσε δήθεν επίσημα έγγραφα και χάρτες με τα οποία μοιράζει στη μέση το Αρχιπέλαγος – Θεωρούν τουρκική περι...

Χάρτες – πρόκληση από την Τουρκία: «Δικό μας το μισό Αιγαίο»






Η τουρκική ακτοφυλακή εξέδωσε δήθεν επίσημα έγγραφα και χάρτες με τα οποία μοιράζει στη μέση το Αρχιπέλαγος – Θεωρούν τουρκική περιοχή όλο το ανατολικό Αιγαίο, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο

Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση «θερμού» επεισοδίου.




Μετά τις ανιστόρητες δηλώσεις Τούρκων υπουργών, ότι δεκάδες νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά και ανήκουν παρανόμως στην Ελλάδα, η τουρκική ακτοφυλακή δημοσίευσε έγγραφα και χάρτες με τα οποία υποστηρίζει ουσιαστικά πως το μισό Αιγαίο είναι δικό της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών Sahil Güvenlik Komutanlığı (S.G.K.lığı) αναρτήθηκε ο απολογισμός του έργου της Υπηρεσίας για το έτος 2016.

Στις 60 σελίδες του απολογισμού οι Τούρκοι φανερώνουν για μια ακόμη φορά πως όχι απλά δεν είναι «φίλοι» μας, αλλά παραμένουν άκρως επικίνδυνοι για τη χώρα μας.
Ειδικότερα:

Στις σελίδες 7 και 13 υπάρχουν χάρτες της περιοχής ευθύνης SAR της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική οπτική, στους οποίους αποτυπώνεται το μισό Αιγαίο να υπάγεται στην αρμοδιότητα της Τουρκίας. Επιπλέον στους παραπάνω χάρτες και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αναγράφεται πέραν της περιοχής αρμοδιότητας για επιχειρήσεις SAR ότι η περιοχή συμπίπτει και με την ΑΟΖ της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, προβάλλοντας το γεγονός αυτό σαν επιχείρημα κατά της Ελλάδας όσον αφορά τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, έχει σπεύσει να υπογράψει διμερείς συμβάσεις με τις χώρες της περιοχής για τον καθορισμό της ΑΟΖ της με βάση τις πρόνοιες της σύμβασης του 1982, «αγνοώντας» ότι δεν υφίσταται εφαρμογή «αλά κάρτ» μιας σύμβασης η οποία ισχύει σε όλο τον πλανήτη.

xartes
Στην σελίδα 31 υπάρχει φωτογραφία των Ιμίων με λεζάντα «Η προστασία και επιτήρηση των βραχονησίδων Kardak σε 24ωρη βάση συνεχίζεται».
pic


Στις σελίδες 50-51 αναφέρεται ότι η Τ/ΔΑΑ εκμεταλλευόμενη τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προέβη στην ναυπήγηση 15 σκαφών διαφόρων τύπων και προμηθεύτηκε 14 οχήματα με θερμικές κάμερες και προγραμματίζει την ενίσχυση των μέσων της με την ναυπήγηση 20 σκαφών και την προμήθεια 6 οχημάτων με θερμικές κάμερες. Επιπλέον αναφέρεται ότι η Τ/ΔΑΑ κατόπιν σύμβασης (τον Αύγουστο 2016) με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IMO) και πάλι με κονδύλια της Ε.Ε. θα ενισχυθεί με επιπλέον 6 σκάφη (τα 2 θα παραληφθούν εντός του Μαΐου και τα υπόλοιπα 4 μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους).

Με πληροφορίες από: militaire.gr - newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.