Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΚΙΜ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Εντολή να ενισχυθούν προληπτικά οι άμυνες σε στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κορέα έδωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς προετ...

Kim_Trump_Polemos




Εντολή να ενισχυθούν προληπτικά οι άμυνες σε στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κορέα έδωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενο αμερικανικό χτύπημα.

Ο δικτάτορας διέταξε τη στρατιωτική ηγεσία να ενισχύσει και να επιδιορθώσει τα προστατευτικά τείχη σε εγκαταστάσεις-κλειδιά, καθώς εντείνονται οι φόβοι στην Πιονγιάνγκ ότι οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν αιφνίδια αεροπορική επιδρομή.




Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έλαβε την απόφαση αυτή στα μέσα Απριλίου όταν ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να ισοπεδωθεί με πυραύλους Τόμαχοκ μια αεροπορική βάση στη Συρία, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά κατά αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Πληροφορίες αναφέρουν την ίδια ώρα ότι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα έκαναν πρόβα επίθεσης για την καταστροφή όπλων μαζικής καταστροφής της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το Yonhap News, η εικονική επίθεση εξαπολύθηκε από βορειοκορεατικό πολεμικό πλοίο. Η άσκηση με την επωνυμία «Warrior Strike 7″ πραγματοποιήθηκε σε δύο σημεία βόρεια της Σεούλ και κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν ένα ελικόπτερο προτού διεισδύσουν σε εικονικές εχθρικές εγκαταστάσεις με στόχο να καταστρέψουν «πυρηνικά όπλα».




Όπως η Συρία…

Πηγή στην Πιονγιάνγκ ανέφερε στο «Asia Press» ότι το καθεστώς προετοιμάζεται εντατικά για επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ μετά το αμερικανικό χτύπημα στη Συρία.

Την ίδια ώρα το «Yonhap» μετέδιδε ότι ο Τραμπ είπε στον προεδρικό απεσταλμένο της Νότιας Κορέας ότι η Ουάσιγκτον είναι πρόθυμη να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα η πυρηνική κρίση της Βόρειας Κορέας αλλά μόνον υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι πιθανή «μια μεγάλη, μεγάλη σύρραξη» με τη Βόρεια Κορέα κι ότι παραμένουν στο τραπέζι όλες οι επιλογές, αλλά ο ίδιος θέλει να λυθεί η κρίση ειρηνικά, πιθανώς με την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουντ Τζάε-ιν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα, τάσσεται υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς αντιμετώπισης της Πιονγιάνγκ, αλλά έχει πει ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να υποχωρήσει στην επιμονή της για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, προτού καταστεί εφικτός ο διάλογος.

Ο απεσταλμένος του στην Ουάσιγκτον, ο Νοτιοκορεάτης μεγιστάνας των ΜΜΕ, Χονγκ Σεόκ-χιουν είπε ότι ο Τραμπ του μίλησε για τη βούλησή του να διευθετηθεί το ζήτημα μέσω διαλόγου, αλλά δεν θα κάνει «διάλογο για τον διάλογο» και ότι είναι σημαντική κατά τη γνώμη του η άσκηση πίεσης στην Πιονγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την περασμένη Κυριακή σε μια νέα πυραυλική δοκιμή αψηφώντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι δοκίμασε την ικανότητα του πυραύλου να φέρει μια «μεγάλη, βαριά πυρηνική κεφαλή».

Ωστόσο, ανώτερος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ είναι ανοικτή σε διάλογο με την Ουάσιγκτον υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.