Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ... ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΕΞ΄ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!

Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν εξ επαφής με δακρυγόνο στο στήθος έναν από τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρω...






Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν εξ επαφής με δακρυγόνο στο στήθος έναν από τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης κατά της κυβέρνησης Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ένα video ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 27χρονου.
Το όνομά του ήταν Μιγκέλ Καστίγιο Μπράτσο. Ήταν 27 ετών. Ήταν ένας από τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση της Τετάρτης κατά της κυβέρνησης Μαδούρο. Ήταν…







Όλα έγιναν στο προάστιο Λας Μερσέντες του Καράκας. Οι αστυνομικοί απομακρύνονται με μοτοσικλέτες, αφήνοντας το θύμα τους ζωντανό αλλά βαριά τραυματισμένο. Ο 27χρονος καταφέρνει με δυσκολία να σηκωθεί για να περπατήσει και να απομακρυνθεί αλλά πέφτει ξανά στο έδαφος, ενώ κρατά το στήθος του.

Ένας άνδρας τρέχει για να τον βοηθήσει, προσπαθεί να τον σηκώσει και να τον απομακρύνει. Ο Μιγκέλ Καστίγιο, γιος δημοσίου υπαλλήλου στην πόλη Μπαρούτα. «Θα αναζητήσουμε Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Γεράρδο Μπάιντ, δήμαρχος της πόλης.



Μια μέρα μετά τη δολοφονία του 27χρονου, η νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης εξελίχθηκε σε πορεία μνήμης για τον Μιγκέλ Καστίγιο. Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του.





Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε ειρηνικά, με δάκρυα στα μάτια και λουλούδια στα χέρια, με πλακάτ που έγραφαν το όνομα του θύματος. Άλλοτε φώναζαν συνθήματα και άλλοτε σώπαιναν για να τιμήσουν ακόμη έναν νεκρό της Βενεζουέλας.

Δείτε εικόνες από τη μεγαλειώδη πορεία μνήμης













Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.