Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...!!! ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ... ΤΙΜΗΣ!

Το έγκλημα συνέβη στο Βερολίνο, πριν από 12 χρόνια, και είχε προκαλέσει κατακραυγή για τη θέση των γυναικών στο Ισλάμ Από την βαρύτ...





Το έγκλημα συνέβη στο Βερολίνο, πριν από 12 χρόνια, και είχε προκαλέσει κατακραυγή για τη θέση των γυναικών στο Ισλάμ

Από την βαρύτατη κατηγορία της συνέργειας σε φόνο απάλλαξε - λόγω έλλειψης στοιχείων - ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης δύο αδέρφια, τα οποία εμπλέκονται σε ένα «έγκλημα τιμής» που έλαβε χώρα στο Βερολίνο πριν από 12 ολόκληρα χρόνια.




Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι δύο Τουρκογερμανοί κατηγορούνταν ότι συνομώτησαν το 2005 μαζί με τον μικρότερο αδερφό τους στο Βερολίνο, προκειμένου να σκοτώσουν την αδερφή τους που «αμαύρωνε την τιμή της οικογένειας» επειδή έβγαινε με έναν μη μουσουλμάνο στο Βερολίνο, την πόλη όπου ζούσε τότε η οικογένεια.

Η 23χρονη Χατούν Σουρουτσού εκτελέστηκε εν ψυχρώ στις 7 Φεβρουαρίου 2005 από τον μικρότερο αδερφό της Αϊχάν, τότε 19 ετών, ενώ περίμενε το λεωφορείο σε μια στάση κοντά στο σπίτι της. Άφησε πίσω της ορφανό το πεντάχρονο παιδί της, το οποίο απέκτησε στα 16 όταν την πάντρεψαν με το ζόρι με τον ξάδερφο της, τον οποίο στη συνέχεια χώρισε.




Το διαζύγιο είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην αυστηρή μουσουλμανική κοινότητα, κάτι που δεν μπορούσαν να χωνέψουν τα αδέρφια της άτυχης κοπέλας. Παρά το γεγονός ότι ο 19χρονος ανέλαβε εξαρχής την ευθύνη - και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση - λέγοντας ότι τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του δεν είχαν καμία ανάμειξη, οι γερμανικές Αρχές ήταν πεπεισμένες για το αντίθετο. Παρά τις υποψίες οι δύο άνδρες ήταν συνεργοί, λόγω έλλειψης στοιχείων το κατηγορητήριο εις βάρος τους κατέρρευσε με αποτέλεσμα να απαλλαχτούν πρωτοδίκως από τις κατηγορίες.

Το 2007, η απόφαση αυτή ανετράπη και επρόκειτο να ασκηθεί νέα δίωξη εναντίον τους. Τότε όμως ήταν ήδη αργά, αφού τα αδέρφια είχαν διαφύγει στην Τουρκία. Τελικά, μετά από αρκετούς μήνες, οι τουρκικές Αρχές αποφάσισαν να συλλάβουν εκ νέου τους δύο άνδρες, με βάση αποδεικτικά στοιχεία που τους παρείχαν οι συνάδελφοί τους στο Βερολίνο.

Η δίκη για τον φόνο της άτυχης κοπέλας ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου 2016. Ο Αϊχάν, ο οποίος απελάθηκε στην Τουρκία το 2014 μετά την αποφυλάκισή του, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και υποστήριξε ξανά ότι έδρασε μόνος. Δυστυχώς, παρά την πρόταση των εισαγγελέων για την επιβολή βαριάς ποινής στους δύο άνδρες, τα στοιχεία δεν φάνηκαν να επαρκούν και το δικαστήριο απάλλαξε τους δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 38 χρονών πλέον, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν τη ζωή τους, όπως δεν θα μπορεί να κάνει ποτέ πια η αδικοχαμένη αδερφή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, την επέτειο του θανάτου της Χατούν, διαδηλώσεις διεξάγονται στο Βερολίνο και άλλες γερμανικές πόλεις από οργανώσεις που μάχονται για την προστασία των γυναικών οι οποίες ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας μέσα σε εξαναγκαστικούς γάμους ή υπό απειλές βίας από τις συντηρητικές οικογένειές τους.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.