Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΑΝΕΙ Ο ΚΙΜ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΗΣΗ... ΣΗΜΕΡΑ, ΛΕΕΙ, ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟ «ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ»

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα «άγνωστης ταυτότητας βλήμα», ενώ το Γενικό Επιτελείο της χώρας, ...





Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα «άγνωστης ταυτότητας βλήμα», ενώ το Γενικό Επιτελείο της χώρας, ανέφερε ότι η εκτόξευση έγινε από την Πουκχάνγκ

Σε νέα πυραυλική δοκιμή προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως καταγγέλλει η Νότια Κορέα.

Μια εβδομάδα μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή και παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε βλήμα αγνώστου τύπου, από περιοχή κοντά στην Πουκχάνγκ της επαρχίας Πιονγκάν, σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.





Την περασμένη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για μία ακόμη φορά, απαίτησε από την Πιονγκιάνγκ να μην κάνει άλλες τέτοιες δοκιμές, τονίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να δείξει ειλικρινή δέσμευση στην αποπυρηνικοποίηση, με συγκεκριμένες ενέργειες.

Στη σημερινή δοκιμή, ο πύραυλος κατέγραψε πτήση περίπου 500 χλμ., σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Η Ιαπωνία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της προς την Βόρεια Κορέα για την πυραυλική δοκιμή και όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, το Τόκιο δεν θα ανεχτεί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις από την Βόρεια Κορέα.

Ο ίδιος είπε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Θάλασσα της Ιαπωνίας και πιθανόν να προσγειώθηκε εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας χωρίς να προκαλέσει καταστροφές σε πλοία και αεροπλάνα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει για την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς (MRBM) και επισήμανε ότι το βεληνεκές του ήταν μικρότερο σε σχέση με τις πρόσφατες δοκιμές.

"Είμαστε ενήμεροι ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν MRBM. Αυτό το σύστημα, το οποίο δοκιμάστηκε τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, έχει μικρότερο βεληνεκές σε σχέση με τους πυραύλους που δοκιμάστηκαν τις τρεις τελευταίες φορές από την Βόρεια Κορέα", ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.