Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΕΣ, ΘΛΙΒΕΡΕΣ, ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ... ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ -ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ - ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΗ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ

«ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ...» ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ..!!! ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΗΡΩΑ ΚΗΔΕΥΕΤΗΚΕ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ...






«ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ...» ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ..!!! ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΗΡΩΑ ΚΗΔΕΥΕΤΗΚΕ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ! - ΒΙΝΤΕΟ -
Πόνος, θλίψη, περηφάνια… συναισθήματα ανάμικτα επικράτησαν εχθές στο Καναλλάκι Πρέβεζας.
Κυριακή 28 Μαΐου 2017. Ο Βασίλης Τριάντης επιστρέφει στην πατρίδα και στο μέρος που γεννήθηκε.
Ρεπορτάζ Γιώργος Ευσταθίου




Επιστρέφει ως ήρωας. Τα λείψανά του σκεπασμένα με την Ελληνική και Κυπριακή σημαία. Δάκρυα, χειροκροτήματα. Πρόσωπα σκυθρωπά. Συγγενείς, φίλοι. Άγνωστοι.

Όλοι όμως βαθιά μέσα τους ένιωθαν περήφανοι. Περήφανοι για τον δικό τους ήρωα. Τον Βασίλη Τριάντη, που έπεσε αντιμετωπίζοντας τους τούρκους. Και ήταν εκεί για να τον τιμήσουν και να του πουν το τελευταίο αντίο.

Διαβάστε και δείτε βίντεο και φωτογραφίες: Πρέβεζα: Επέστρεψε στη γη που γεννήθηκε ο ήρωας της Κύπρου Βασίλης Τριάντης - Αθάνατος στις καρδιές όλων!

Ένα αντίο μετά από 43 χρόνια. Τόσα κράτησε η ελπίδα. Αν και κατά βάθος όλοι γνώριζαν.

Δεκάδες κόσμου ακολούθησαν την πομπή έως το κοιμητήριο. Οι ήχοι της φιλαρμονικής του στρατού, η παρουσία των στρατιωτών ή όλη τελετή, έκανε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο έντονα φορτισμένη. Όμως ήταν κάτι που ο Βασίλης Τριάντης το άξιζε. Έστω και μετά από τόσα χρόνια.

Και κάπου εκεί. Ανάμεσα στο πλήθος δύο ακόμα ήρωες. Δύο πρωταγωνιστές του ίδιου έργου.

Ναι πολύ σωστά διαβάσατε. Δύο ακόμα Ήρωες.

Έφτασαν σιωπηλά όπως σιωπηλά αποχώρησαν. Δεν τους αναγνώρισε κανείς. Ή έστω οι περισσότεροι. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν εκεί για έναν και μόνο σκοπό. Να πουν με τον δικό τους τρόπο το αντίο στον συμπολεμιστή τους. Αθόρυβα. Ήσυχα. Μπήκαν στην εκκλησία διακριτικά. Έκατσαν σε μια γωνιά. Σίγουρα οι σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό τους πολλές. Χρόνια πίσω. Μέσα στην μαυρίλα του πολέμου. Του φόβου. Της φωτιάς.

Έπρεπε να είναι εκεί. Το θεωρούσαν χρέος. Απόδοση ύστατης τιμής για τον συμπολεμιστή τους.

Ο Θεόδωρος Κουρούπης από το Μορφάτι και ο Δημήτρης Τσάνης από το Ελευθεροχώρι.

Κάποια στιγμή, σε μια φράση κατά την εκφώνηση επικήδειου, ακούστηκε ότι ο άνθρωπος που είδε για τελευταία φορά τον Βασίλη Τριάντη, βρίσκονταν εκεί. Μέσα στην εκκλησία.

Δύσκολο σε τόσο κόσμο να εντοπίσεις κάποιον που δεν γνώριζες.

Όσοι και αν ερωτήθηκαν δεν γνώριζαν κάτι. Όμως το pamepreveza επέμενε. Και έμαθε. Τους εντόπισε μαζί. Στην επιστροφή από το νεκροταφείο.

Είχαν επιζήσει στον άνισο αγώνα με τους τούρκους, όταν επιτέθηκαν στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Ήταν 14-16 Αυγούστου.

Στα πρόσωπά τους έντονη η συγκίνηση περιγράφει ο Θωμάς Δημητρίου, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν μαζί τους καθ όλη την διάρκεια της τελετής.

«Συνοφρυωμένα τα πρόσωπα τους, μα ταυτόχρονα ήρεμα που είχε βρεθεί ο Βασίλης… έβλεπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.