Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ! ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Κύπρο, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε αυξημένος αρι...







Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Κύπρο, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός διαδικτυακών αναζητήσεων, αλλά και επισκέψεων σε διάφορους ιστότοπους, που σχετίζονταν με το παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας», αναφέρει σε ανακοίνωση του o Διεθνής Ανθρωπιστικός & Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center.




Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα υψηλότερα ποσοστά αναζητήσεων παρατηρήθηκαν σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Ο Οργανισμός σημειώνει ότι σε μεγάλο κίνδυνο φαίνεται να θέτει παιδιά και εφήβους το νέο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Θέτοντας το ερώτημα τί είναι το Blue Whale Challenge και γιατί γοητεύει τους νέους, ο Οργανισμός αναφέρει ότι το Blue Whale Challenge είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο οι νέοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν μια σειρά προκλήσεων, που στην αρχή είναι φαινομενικά αβλαβείς αλλά στη συνέχεια γίνονται ριψοκίνδυνες ή επικίνδυνες.

Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους 50 ημέρες για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους. Οι προκλήσεις αυτές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση βίαιων ταινιών και την υιοθέτηση αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών (χαράζουν μια φάλαινα στο χέρι με ένα ξυράφι).

Για να ολοκληρωθεί η κάθε φάση του παιχνιδιού, οι νέοι πρέπει να στείλουν μια φωτογραφία τους, που να αποδεικνύει την εμπειρία τους. Η τελευταία πρόκληση καλεί τον συμμετέχοντα να κερδίσει το παιχνίδι, αυτοκτονώντας.

philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.