Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΩΜΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΙΡΑΝ - ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΘΩΝ ΠΑΤΑΕΙ ΝΕΑΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΙΛΑ!

Ένα βίντεο που σοκάρει αποτυπώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τον τρόμο που σπέρνει στις γυναίκες η Αστυνομία Ηθών στην ισλαμική Δημο...






Ένα βίντεο που σοκάρει αποτυπώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τον τρόμο που σπέρνει στις γυναίκες η Αστυνομία Ηθών στην ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Στο βίντεο που έστειλε άγνωστος χρήστης στη διαδικτυακή πλατφόρμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών “My Stealthy Freedom” μια γυναίκα προσπαθεί να πάρει πίσω τα χαρτιά της απ’ τους αστυνομικούς που τη σταμάτησαν επειδή δεν είχε καλύψει σωστά το κεφάλι της με την ισλαμική μαντήλα.




Η γυναίκα διακρίνεται να κάνει διάφορες χειρονομίες όταν κατεβαίνει απ’ το όχημα της αστυνομίας ηθών και δευτερόλεπτα αργότερα ο οδηγός πατάει γκάζι και την παρασέρνει κάτω απ’ τις ρόδες!


Η τύχη της γυναίκας παραμένει άγνωστη...

Χιλιάδες μέλη της Αστυνομίας Ηθών περιπολούν καθημερινά στους δρόμους της Τεχεράνης κι άλλων μεγαλουπόλεων και καταδιώκουν όσες γυναίκες εντοπίσουν να φορούν χαλαρά την ισλαμική μαντήλα ή να κυκλοφορούν χωρίς την «ισλαμική περιβολή»

Η Ιρανή Μασίχ Αλινετζάντ καταγράφει εδώ και χρόνια στην ιστοσελίδα της, “My Stealthy Freedom” την ωμή βία της ισλαμικής Ασυτνομίας Ηθών. Αν και τα μάτια της έχουν δει πολλά, έμεινε άφωνη βλέποντας το βίντεο.

«Είμαστε στον 21ο αιώνα, αλλά στο Ιράν η ισλαμική Αστυνομία Ηθών κυνηγάει τις γυναίκες επειδή δεν είναι σφιχτοδεμένο στο κεφάλι το μαντήλι τους. Τους αφαιρεί τις άδειες οδήγησης και τις ταυτότητες και κατάσχει τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με δικά τους στοιχεία μέσα σε οκτώ μήνες κατέσχεσαν 40.000 αυτοκίνητα, ενώ το 2014 σταμάτησαν 3,6 εκ. ανθρώπους για έλεγχο», λέει η Αλινετζάντ.

Έκτοτε η Αστυνομία Ηθών έχει πάψει να δίνει στοιχεία στη δημοσιότητα, λόγω της δημόσιας πίεσης που της ασκεί η εκστρατεία της Αλινετζάντ.

Τον περασμένο χρόνο, πάντως, προσέλαβε άλλους 7.000 αστυνομικούς «κι οι συλλήψεις έκτοτε έχουν αυξηθεί δραματικά», όπως λέει η Αλινετζάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.