Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ Η ΒΡΩΜΑ... ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΚΑ. ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΡΑΚΚΑ

του Σάββα Καλεντερίδη Τελικά, μετά από 42 ημέρες μαχών, που στοίχισαν τη ζωή αρκετών μαχητών των Δημοκραιτκών Δυνάμεων της Συρίας (...






του Σάββα Καλεντερίδη
Τελικά, μετά από 42 ημέρες μαχών, που στοίχισαν τη ζωή αρκετών μαχητών των Δημοκραιτκών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) και των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG), η πόλη Τάμπκα και το ομώνυμο φράγμα, που είναι το μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή, είναι στον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων και των ΗΠΑ!




Σήμερα το πρωί, οι Κούρδοι ανακοίνωσαν επίσημα ότι ελέγχουν το σύνολο της πόλης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους Κούρδους και τους τζιχαντιστές του Ι.Κ., την τελευταία μέρα, να συμφώνησαν στην διάνοιξη διόδου, που επέτρεψε την εκκένωση της πόλης από τους τελευταίους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο, η συμφωνία προέβλεπε τη διάνοιξη διόδου που θα επέτρεπε τους τζιχαντιστές να μεταβούν προς την έρημο Ντερ εζ Ζορ και όχι προς τη Ράκκα, που είναι ο επόμενος στόχος των Κούρδων και των ΗΠΑ.
Ήδη, Κούρδοι επιτελείς, σε συνεργασία με Αμερικανούς, Γάλλους και Άγγλους, που βρίσκονται στην περιοχή, επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της τελικής φάσης του σχεδίου επιχειρήσεων, που αφορά την απελευθέρωσης της Ράκκας, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπαιζε το ρόλο της πρωτεύουσας του λεγόμενου Ι.Κ.

Να σημειωθεί ότι η αεροπορική επίθεση με 27 αεροσκάφη F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Απριλίου, έγινε για να προκληθεί πρόβλημα στις σχέσεις ΗΠΑ-YPG, να σταματήσουν οι επιχειρήσεις στην Τάμπκα και την Ράκκα, μέχρι την επίσκεψη Ερντογάνσ τις ΗΠΑ, όπου σκόπευε ο Τούρκος πρόεδρος να πείσει τον Τραμπ να εγκαταλείψει τους Κούρδους και να καταλάβουν μαζί, Αμερικανοί και Τούρκοι τη Ράκκα.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η απελευθέρωση της πρωτεύουσας του Ι.Κ. από τους Κούρδους του YPG, τους βοηθά να καθιερωθούν ως μια σημαντική δύναμη και παράγοντας ρυθμιστής των εξελίξεων στην περιοχή, αλλά και να νομιμοποιηθούν διεθνώς, κάτι που δυσχεραίνει το έργο της Άγκυρας, που επιμένει να τους αποκαλεί "τρομοκράτες".




Τέλος, για να ολοκληρώσουμε την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, να αναφέρουμε ότι στα δυο ανατολικά καντόνια, του Κάμισλο και του Κομπάνι, αμερικανικά τεθωρακισμένα περιπολούν στα σύνορα, για να αποτρέψουν τυχόν εισβολή των Τούρκων στην περιοχή, ενώ την ίδια αποστολή έχουν αναλάβει τεθωρακισμένα του ρωσικού στρατού, στο δυτικό καντόνι, αυτό του Αφρίν, που θα εξασφαλίσει την έξοδο στη θάλασσα...

Εν αναμονή της τελικής φάσης λοιπόν...

Ρώσοι στρατιώτες φωτογραφίζονται με Κούρδους στρατιώτες στο καντόνι Αφρίν, στα σύνορα με την Τουρκία!



Χάρτης με τις συνοικίες της Ράκκας που κατοικούνται από Άραβες και Κούρδους

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.