Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ... ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ήταν επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής επί Γκρούεφσκι όμως τους τελευταίους μήνες ήταν καταζητούμενος στα Σκόπι...

Άρειος Πάγος: Να εκδοθεί ο πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής των Σκοπίων






Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ήταν επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής επί Γκρούεφσκι όμως τους τελευταίους μήνες ήταν καταζητούμενος στα Σκόπια - Κατάφερε να δραπετεύσει στην Ελλάδα και ζητά άσυλο - Ο Σταύρος Κοντονής θα λάβει την τελική απόφαση




Να εκδοθεί ο 30χρόνος πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς στην γείτονα χώρα, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, δεχόμενο την εισήγηση του αντεισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη, για την απόρριψη της αίτησης του Σκοπιανού.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτησή του για μη έκδοσή του, αλλά το τελικό λόγο για την τύχη του Ντεργιάν Βούκοβιτς έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Πάντως, εκκρεμεί ακόμη η αίτηση του Σκοπιανού για πολιτικό άσυλο στην χώρα μας.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες και κάνει λόγο για παγίδα που του έστησαν οι Σκοπιανοί προκειμένου να επιτύχουν την έκδοσή του.

Σήμερα, η δικηγόρος του Νατάσα Ζαραλίδου μετά την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών δήλωσε: «Τον μετατρέπουν σε εγκληματία για να επιστρέψει στα Σκόπια όπου θα τον εξοντώσουν φυσικά. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα».

Ο πρώην αξιωματικός, την έκδοση του οποίου ζητούν οι Σκοπιανοί, ισχυρίζεται ότι επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι θεωρείτο περίπου "ήρωας" στη χώρα του, αλλά από την πτώση του και μετά, τα κέντρα εξουσίας που ελέγχονται από Αλβανόφωνους, αποδύθηκαν στη δίωξή του, κάτι που τον οδήγησε στην Ελλάδα.




Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ντεργιάν Βούκοβιτ ήταν γνωστός αθλητής στα Σκόπια, αστυνομικός, σερβικής καταγωγής και Χριστιανός Ορθόδοξος. Ακόμη, ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και επικεφαλής της ομάδας η οποία στις 9 Μάιου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK. Τότε, οι Αλβανόφωνοι είχαν επιτεθεί σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις και ο ίδιος οδήγησε τα σώματα ασφαλείας των Σκοπίων σε σύγκρουση μαζί τους. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν 14 Αλβανόφωνοι και 8 αστυνομικοί. Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν από τον ίδιο σε υπομνήματά του στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα να θεωρείται ήρωας στη χώρα του.

Μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα τα πράγματα άλλαξαν. Κατ' αρχάς υποβιβάστηκε και απασχολήθηκε σε δουλειά γραφείου, ενώ στην συνέχεια τον Σεπτέμβρη του 2016 συνελήφθη από τις Σκοπιανές αρχές καθώς, στο αυτοκίνητο του βρέθηκε «μια βόμβα Μ93 και 805 γραμμάρια μαριχουάνας».

Όμως, κατάφερε να δραπετεύσει στην Ελλάδα. Οι αρχές των Σκοπίων εξέδωσαν σε βάρος του «ερυθρά αγγελία» και τελικά συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουαρίου.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την έκδοσή του, αλλά οι δικηγόροι του άσκησαν αναίρεση στον Αρειο Πάγο.

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ενώπιον των αρεοπαγιτών υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική καθώς μετά την πτώση του Γκρουέφσκι σχεδόν ταυτόχρονα «συνελήφθη ο ίδιος, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας του, επίσης αστυνομικός» και ότι «μέσα στο κελί του επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τον τραυμάτισαν» και ότι «δραπέτευσε για να σωθεί καθώς έχει λάβει ειδική εκπαίδευση από Ισραηλινούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.