Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟΝ ΠΟΛΑΤΣΗ... ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από τα παραβιασμένα εργαστήρια όπου τρύπωσαν οι... ποντικοί - Οι δράστες «άνοιξαν» τα νοσοκομεία Βόλου, Λαμίας, Λάρισ...






Δείτε φωτογραφίες από τα παραβιασμένα εργαστήρια όπου τρύπωσαν οι... ποντικοί - Οι δράστες «άνοιξαν» τα νοσοκομεία Βόλου, Λαμίας, Λάρισας αλλά και το Άγιος Σάββας - Ερωτήματα εγείρονται για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και το πώς κλέβονται μηχανήματα χωρίς κανείς να το αντιληφθεί

Απολύτως εκτεθειμένες σε ό,τι αφορά τα μέτρα φύλαξής τους αποδεικνύεται ότι ήταν οι γαστρεντερολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων Βόλου, Λαμίας και Λάρισας που βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο στόχαστρο διαρρηκτών που – όπως και στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»- αφαίρεσαν μεγάλης αξίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.




Από το φωτογραφικό υλικό που αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προκύπτει ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν παραβιαστεί πόρτες που ήταν…εξαιρετικά εύκολο να παραβιαστούν. Τα τμήματα, είτε Γαστρεντερολογικό είτε Πνευμονολογικό, κατά περίπτωση νοσοκομείου, παραμένουν κλειστά και συνεπώς χωρίς κίνηση τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που γνώριζαν πολύ καλά οι δράστες. Παράλληλα, και όπως αποδεικνύεται με αυτές τις πρωτοφανείς κλοπές μέσα σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, δεν είχε ληφθεί κανενός είδους μέτρο προστασίας στα συγκεκριμένα τμήματα, παρότι αυτά διέθεταν τέτοιας αξίας ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.


Οι φωτογραφίες της παραβιασμένης πόρτας του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Βόλου είναι χαρακτηριστικές.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι χωρίς συναγερμό είναι και ο χώρος των Εξωτερικών Ιατρείων που είναι κλειστός τα Σαββατοκύριακα. Η πόρτα του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου κλείνει με ένα απλό λουκέτο, η αχρήστευση του οποίου είναι θέμα ελάχιστων λεπτών.



Μετά το νοσοκομείο Βόλου αναφέρθηκε η κλοπή στο νοσοκομείο Λαμίας. Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι πιστοποιήθηκε η κλοπή δύο κολονοσκοπίων και ενός γαστροσκοπίου από το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο καθώς και ενός βρογχοσκοπίου από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο. Και αυτά τα μηχανήματα, αξίας περίπου 100.000 ευρώ, βρίσκονταν στα ειδικά εργαστήρια στον τέταρτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος και ήταν κλειδωμένα.

Στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Λάρισας η υπόθεση της κλοπής αποκτά μια ακόμη ενδιαφέρουσα από πλευράς αστυνομικής διάσταση: η πόρτα του τμήματος ήταν κανονικά κλειδωμένη το πρωί της Δευτέρας που οι εργαζόμενοι πήγαν στο τμήμα για να ξεκινήσουν τις προγραμματισμένες εξετάσεις στους ασθενείς. Ούτε αυτό το Τμήμα διαθέτει συναγερμό.

Από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εκλάπησαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία επισκευής.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ..

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα ανακύπτει στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο. Η διοίκηση αναζητεί τρόπους για την επίλυση του προβλήματος.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.