Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ... ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ...

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τέταρτο μνημόνιο από τα μέλη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που με εξπρές διαδικασίες συζήτησαν κα...

«Πέρασαν» από τις Επιτροπές της Βουλής τα μέτρα




Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τέταρτο μνημόνιο από τα μέλη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που με εξπρές διαδικασίες συζήτησαν και επιχείρησαν να αναλύσουν τις εκατοντάδες διατάξεις που απλώνονται σε 944 σελίδες.




Υπέρ τον νομοσχεδίου τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε επί της αρχής. Επί των άρθρων ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν επιφύλαξη εξηγώντας ότι θα αναπτύξουν την στάση τους στην συζήτηση της Ολομέλειας. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα εκτός από το 71.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια Τετάρτη και Πέμπτη. Οι συνεδριάσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί ενώ η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται για το βράδυ της Πέμπτης.

Σύγκρουση με Τσακαλώτο

Νωρίτερα, πολιτική σύγκρουση πυροδότησε η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του νέου μνημονίου στις αρμόδιες επιτροπές με την αντιπολίτευση να τον καλεί να απαντήσει εάν θα παραιτηθεί μετά και την νέα μείωση του αφορολόγητου.

Η συζήτηση διανθίστηκε με αρκετούς χαρακτηρισμούς ενώ το αποκορύφωμα των ειρωνικών σχολίων έγινε όταν ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε πως «αντί για μείωση αφορολόγητου εμείς φέραμε αντίμετρα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.