Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΑΙΔΟΥΛΑ ΜΠΡΙΖΙΤ, Η ΘΡΗΣΚΑ ΕΜΙΝΕ, Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΥΖΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΜΕΛΑΝΙΑ... ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ) ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η... ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ -

Έλαμψε η Μελάνια και ισοπέδωσε σε κομψότητα την Μπριζίτ Τρονιέ -Μακρόν - Η λεπταισθησία των τρόπων και η κομψότητα ως προς το φέρε...






Έλαμψε η Μελάνια και ισοπέδωσε σε κομψότητα την Μπριζίτ Τρονιέ -Μακρόν -




Η λεπταισθησία των τρόπων και η κομψότητα ως προς το φέρεσθαι δεν συγκαταλέγονται στα ατού του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Με μια δυναμική κίνηση τύπου «μέριασε βράχε να διαβώ» και ένα καταχέριασμα στο μπράτσο, ο Πλανητάρχης εκτόπισε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, προκειμένου να πάρει θέση στη «βιτρίνα» των ηγετών του ΝΑΤΟ για την καθιερωμένη ομαδική φωτογράφηση. Ο Τραμπ ολοκλήρωσε την επίδειξη χοντροκοπιάς με έναν μορφασμό αλαζονείας και διορθώνοντας το σακάκι του. Το αυθεντικό ύφος του βλαχοδημάρχου, όπως θα λέγαμε στην καθ' ημάς αργκό, εξέπεμπε έπαρση για έναν μικρό θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ επί των σκοτεινών δυνάμεων που απεργάζονται την, έστω και συμβολική, υποβάθμισή του.

Όπως ήταν φυσικό, η κραυγαλέα χοντροκοπιά του Τραμπ διαδόθηκε υπό μορφήν σύντομου βίντεο ή GIF (κινούμενης εικόνας) σε όλη την υφήλιο. Σχεδόν εξίσου μεγάλη δημοφιλίας όμως έτυχαν και οι εικόνες του ζεύγους Τραμπ, το οποίο, διαψεύδοντας τους κακεντρεχείς, εμφανίστηκε χεράκι-χεράκι κατερχόμενο από το προεδρικό αεροσκάφος μετά από την προσγείωση στη Σικελία. Αυτή τη φορά η Μελάνια δεν αρνήθηκε το χέρι που της έτεινε ο άντρας της όπως έκανε στο Τελ-α-Βιβ και τη Ρώμη, αντιθέτως έστερξε να κρατήσει σφιχτά το στιβαρό χέρι του Ντόναλντ, ο οποίος στήριξε την καλλονή σύζυγό του καθώς κατέβαινε δίπλα του με προσοχή τα σκαλοπάτια.




Φορώντας ένα στενό μαύρο φόρεμα και 12ποντες γόβες, η Μελάνια δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει κάποιο παραπάτημα που θα τσαλάκωνε την άψογη εικόνα της. Μικρή αλλά κρίσιμη λεπτομέρεια: Η σόλα των πανάκριβων υποδημάτων της ήταν διακοσμημένη με ένα τιγρέ μοτίβο. Η Μελάνια, άλλωστε, ακόμη και με την κόμμωση που θυμίζει κάπως αισθητικά πρότυπα της δεκαετίας του '80 («Δυναστεία», «Άγγελοι του Τσάρλι» κ.λπ), κινείται με τη χάρη αιλουρειδούς.

Μελάνια εναντίον Μπριζίτ

Το μαύρο έξωμο πλην σεμνό φόρεμα της Μελάνια ήταν το τρίτο ή τέταρτο διαφορετικό ένδυμα που φόρεσε μέσα σε μία ημέρα, η οποία ξεκίνησε με διάφορες εθιμοτυπικές εκδηλώσεις ώστε να σκοτώσουν δημιουργικά την ώρα τους οι πρώτες κυρίες στις Βρυξέλλες. Αντιθέτως προς τον Ντόναλντ, ο οποίος μάλλον ήταν υπερβολικά απασχολημένος με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και άρα έμεινε με το ίδιο κοστούμι-υποκάμισο-γραβάτα από το πρωί ως το βράδι, η Μελάνια επέδειξε την ικανότητά της να φρεσκάρεται με αλλεπάλληλες, αστραπιαίες αλλαγές στιλ. Προφανώς η προϋπηρεσία της ως φωτομοντέλο την έχει εκπαιδεύσει σε τέτοιου είδους ακαριαίες μεταμορφώσεις, μια δεξιότητα που η Μελάνια αξιοποίησε πλήρως στην στυλιστική της «μονομαχία» με την Μπριζίτ Τρονιέ, την σύζυγο του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Με κόμμωση αλα γκαρσόν, έχοντας επιλέξει ένα μίνι φόρεμα με την υπογραφή (φαρδιά-πλατιά, μάλιστα, στη ζώνη) του οίκου Louis Vuitton και ασορτί τσάντα με το μονόγραμμά της, η 64χρονη Μπριζίτ φάνηκε πως είχε προαποφασίσει ότι η Μελάνια είναι εκτός συναγωνισμού. Και, όντως, στις κοινές τους φωτογραφίες από την επίσκεψη στο μουσείο του Βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ, στις Βρυξέλλες, η υπεροχή της Μελάνια ήταν συντριπτική. Κονιορτοποίησε ως προς τις εντυπώσεις κάθε άλλη γυναίκα που είχε την ατυχία να σταθεί δίπλα της, έχοντας διαλέξει ένα ντε-πιες δερμάτινο σύνολο σε μια απόχρωση μεταξύ κρεμ και ανοιχτού ροζ. Μόνο μια γυναίκα με την αύρα, το στήσιμο, την αυτοπεποίθηση (και, εννοείται, τα φυσικά προσόντα) της Μελάνια θα μπορούσε να στηρίξει το συγκεκριμένο ένδυμα, καθώς η επιλογή του προϋπέθετε αρετή και τόλμη. Στις φωτογραφίες η Μπριζίτ Τρονιέ φαίνεται να αναγνωρίζει την ήττα της, κοιτάζοντας εντυπωσιασμένη τις λεπτομέρειες των ενδυμάτων της Μελάνια που θύμιζε κούκλα βιτρίνας. Για την ιστορία, το δερμάτινο σύνολο ήταν ραμμένο από τον βελγικό οίκο μόδας Maison Ullens, ενώ οι γόβες ήταν Manolo Blahnik.

Συγκρατημένη εγκαρδιότητα, χωρίς διαχύσεις ή αμφιλεγόμενες χειρονομίες θα έλεγε κανείς ότι ήταν τα κύρια στοιχεία στην επαφή των δύο Πρώτων Κυριών, ΗΠΑ και Γαλλίας. Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι, από διαβολική σύμπτωση η ηλικία και των δύο απέχει περίπου κατά 24 χρόνια από εκείνη των συζύγων τους. Βέβαια, η Μπριζίτ Τρονιέ είναι κατά 24 έτη πρεσβυτέρα του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ η Μελάνια αντιστοίχως νεότερη του Ντόναλντ Τραμπ.



Στις Βρυξέλλες Μελάνια και Μπριζίτ συναντήθηκαν για πρώτη φορά και, όπως αναμενόταν, ξεχώρισαν με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες πρώτες κυρίες των ηγετών του ΝΑΤΟ που παρέστησαν. Στις αναμνηστικές φωτογραφίες με άπασες παρούσες, εκτός της Μελάνια Τραμπ και της Μπριζίτ Τρονιέ, απεικονίζονται οι Εμινέ Γκουλμπαράν Ερντογάν, η βασίλισσα του Βελγίου Ματίλντ, η Νορβηγίδα σύζυγος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Ίνγκριντ Σούλερουντ, η Βουλγάρα Ντεσίσλαβα Ράντεβα, η Βελγίδα Αμελί Ντερμποντρεγκιέν, ο Πρώτος Κύριος του Λουξεμβούργου Γκοτιέ Ντεστενέ, η Σλοβένα Μόικα Στρόπνικ και Ισλανδή Τόρα Μάργκρετ Μπαλντβισντοτίρ... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.