Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...!!! ΒΙΝΤΕΟ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ...!!!

Τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποίησε το Σάββατο 13 Μαΐου μια βαριοπούλα για να καταστρέψει ελληνικές, ρωμαϊκ...

Με βαριοπούλα τζιχαντιστές κατέστρεψαν ελληνικές αρχαιότητες που βρήκαν στην έρημο (βίντεο)





Τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποίησε το Σάββατο 13 Μαΐου μια βαριοπούλα για να καταστρέψει ελληνικές, ρωμαϊκές και ασσυριακές αρχαιότητες που ανακάλυψε στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.




Ο τζιχαντιστής βιντεοσκόπησε το «κατόρθωμά» του και το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχαιότητες που διέλυσε με τη βαριοπούλα ο τρομοκράτης βρέθηκαν στη δυτικά της πόλη Αμπού Καμάλ στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η Αμπού Καμάλ είναι χτισμένη στις όχθες του Ευφράτη και βρίσκεται πάνω στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Η πόλη αρχικά καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 και το 2014 πέρασε στον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν αρχαιότητες, όπως αγάλματα κι άλλα έργα τέχνης, με την κατηγορία ότι είναι ειδωλολατρικά. Να σημειωθεί ότι ακριβώς τις ίδιες μεθόδους εφάρμοσε και ο πρώιμος χριστιανισμός πριν «εξημερωθεί» και γίνει δυτική θρησκεία.

35 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αμπού Καμάλ, επίσης στις όχθες του Ευφράτη, βρίσκεται η αρχαία ελληνική πόλη Δούρα Ευρωπός, διάσημη για τις τοιχογραφίες της.

Δείτε το βίντεο:






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.