Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΣΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ!..

protothema.gr_ Με την κατάθεση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου, συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργη...

«Χείμαρρος» ο Αλιβιζάτος για τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής: «Είναι απροσχημάτιστα ναζιστές»




protothema.gr_ Με την κατάθεση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου, συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Αλιβιζάτος ήταν στην κατάθεσή του «καταπέλτης» για τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της, λέγοντας πως πρόκειται για «απροσχημάτιστα ναζιστές», ενώ αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τόνισε πως «ήταν χτύπημα της οργάνωσης και όχι του αυτουργού». Και αυτό, διότι σύμφωνα με τον μάρτυρα «είναι αδιάφορο ποιος είναι ο εκτελεστής» και πως «έπρεπε να επιδειχθεί η ισχύς του κόμματος, της οργάνωσης».




Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Αλιβιζάτος ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι χριστιανική και ότι η σχέση της με τον χριστιανισμό είναι «εξωτερική και όχι βαθύτερη». Τα λόγια αυτά του μάρτυρα προκάλεσαν τις αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, με τον μάρτυρα να επιμένει, ωστόσο, και να συνιστά στα μέλη της Χρυσής Αυγής να αντιληφθούν ότι ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία αγάπης και «δεν ταιριάζει πολύ με πράξεις βίας».

Ο κ. Αλιβιζάτος είπε για τη Χρυσή Αυγή ότι «είναι απροσχημάτιστα ναζιστές» και κατά τον ίδιο πέντε πρόσωπα είναι αυτά που έχουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων εντός της οργάνωσης, όπως προκύπτει και από την «απίθανη προβολή τους στα ΜΜΕ». Τα πρόσωπα αυτά είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός.

Επίσης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου αναφέρθηκε στους στόχους της οργάνωσης λέγοντας είναι επιλεκτικά διαλεγμένοι για να συνδέονται με την ιδεολογία της. Όπως εξήγησε πρόκειται για μετανάστες και αδύναμους. «Υποψιάζομαι ότι υπάρχει μια προτίμηση στον αντιεξουσιαστικό χώρο και την Αριστερά. Εγώ δεν είμαι στόχος γιατί θα ήταν πολύ να έτρωγα καμία όταν γυρνάω σπίτι μου. Αν είναι το χρώμα κάπως μαυριδερό, ακόμα καλύτερο. Αυτό συνδυάζεται με την ιδεολογία τους. Ναζιστική ιδεολογία. Ευθέως. Αυτό το φαινόμενο είναι σπάνιο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα: ευθέως Νεοναζιστικά κόμματα. Είναι πέραν πάσης φαντασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.