Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ «ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ...!

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι επιθέσεις κουκουλοφόρων εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ πέριξ του Πολυτεχνείου. Τρεις συλλήψεις, ε...







Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι επιθέσεις κουκουλοφόρων εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ πέριξ του Πολυτεχνείου. Τρεις συλλήψεις, ενός 18χρονου και δύο 17χρονων, και 19 προσαγωγές έγιναν ξημερώματα Σαββάτου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα· ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε «βροχή» μολότοφ κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί επί μία ώρα η κυκλοφορία στην Πατησίων.






Ο φόβος κρατά τα στόματα κλειστά. Η βία «παγώνει» πανεπιστημιακούς και φοιτητές στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Πολυτεχνείο της οδού Πατησίων, που αποτελούν στόχους αλλά και ορμητήρια εξωπανεπιστημιακών και μπαχαλάκηδων. «Το πρόβλημα είναι η φύλαξη των κτιρίων. Ποιος θα τα βάλει με τον αναρχικό, τον τρελό ή τον τραμπούκο; Με τι μέσο;» ρωτά, μιλώντας στην «Κ», υψηλόβαθμο στέλεχος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια στιγμή, γύρω από τα πανεπιστημιακά κτίρια γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τα προβλήματα καθίστανται άκρως πολιτικά, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να ωρύεται ζητώντας βοήθεια για να μη θρηνήσουμε θύματα. «Δεν έχουν θέση στα ΑΕΙ η λαθρεμπορία, η διακίνηση ναρκωτικών, οι πυροβολισμοί, οι ληστείες, οι απειλές, οι επιθέσεις, οι καταστροφές», λένε 400 πανεπιστημιακοί, υπογράφοντας κείμενο προς την πολιτεία, η οποία παρατηρεί απαθής. «Σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε αποχή από τα μαθήματα. Θα έχει αποτέλεσμα;» αναρωτιέται, μιλώντας στην «Κ» απαυδισμένος καθηγητής στη Νομική Σχολή.




«Εβλεπα τα ΜΑΤ να απωθούν τους κουκουλοφόρους στην οδό Τζαβέλλα, και εκείνοι κατόπιν κινήθηκαν προς το ΕΜΠ. Οι κουκουλοφόροι ήταν οπλισμένοι με τσεκούρια, σφυριά και μαχαίρια. Οι φοιτητές είχαν εγκλωβιστεί επί της ουσίας στις αίθουσες με τις κάλπες. Οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο Πολυτεχνείο, αλλά ευτυχώς έσπασαν λίγα τζάμια και κατόπιν έφυγαν προς τα Εξάρχεια», περιγράφει στην «Κ» καθηγητής του ΕΜΠ. «Η εικόνα με τις λεπίδες που είχαν μου θύμισε χούλιγκαν γηπέδων. Είναι τελείως αυτόνομοι, με άγνωστη ατζέντα», λέει.


Οι διδάσκοντες του ιδρύματος αναφέρουν ότι οι χώροι του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων αποτελούν ορμητήριο για μικρές ομάδες κουκουλοφόρων, που ωστόσο δεν έχουν μόνιμα «στέκια» εντός του ιδρύματος. Τα χρειάζονται; Εντός του ιστορικού συγκροτήματος υπάρχει το κτίριο Γκίνη που δεν χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικές λειτουργίες, και αυτό το καθιστά έρμαιο στις διαθέσεις των εξωπανεπιστημιακών. Ετσι, το κτίριο έχει μετατραπεί σε «κατάληψη-καβάτζα» για τους αναρχικούς, όπως είχε συμβεί κατά τον τελευταίο εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Περίπου 40 αναρχικοί καταλαμβάνοντας το κτίριο Γκίνη, απέκτησαν πρόσβαση στην ταράτσα του και από εκεί εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, πέτρες κ.ά. Το κτίριο εκτιμάται ότι λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος «πυρομαχικών» –κατεστραμμένοι πυροσβεστήρες, σπασμένα σκαλοπάτια και μάρμαρα– και παραγωγής μολότοφ.

Σε αποθήκες «υλικού πολέμου» έχουν μετατραπεί χώροι της Νομικής Αθηνών. Στην ιστορική σχολή έχει καταληφθεί χώρος του ισογείου, όπου φέρεται ότι φυλάσσονται σπασμένα μάρμαρα και μπουκάλια για μολότοφ. Ο χώρος θεωρείται ότι αποτέλεσε το ορμητήριο για τα πρόσφατα επεισόδια τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Μαΐου γύρω από τη σχολή. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί την τελευταία διετία, ακόμη και με επιθέσεις από τους καταληψίες σε φοιτητές που ασχολούνται με παρατάξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα καταληψιών δεν αποτελείται από φοιτητές πλην ενός, που σπουδάζει στο Οικονομικό Τμήμα που έχει έδρα στο κτίριο. Πρόκειται για τον επονομαζόμενο «ψηλό», ο οποίος έχει προκαλέσει επεισόδια εκφοβισμού φοιτητών, σπέρνοντας τον τρόμο. Τελευταίο επεισόδιο ήταν όταν απείλησε φοιτητή λίγα λεπτά μετά τη λήξη του μαθήματος και ενώ η αίθουσα ήταν γεμάτη, παρούσης της καθηγήτριας. Για το περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ, για την οποία οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν θα είναι προσχηματική. Βεβαίως και παλαιότερα έχει κινηθεί από το πανεπιστήμιο πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του ίδιου φοιτητή αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε. Ουδείς τον καταγγέλλει επισήμως, αφού όλοι φοβούνται τα αντίποινα...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.