Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΒΟΛΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ»

Αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο, προχωρήσουν σε βολές επιφανείας θα έχουμ...





Αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο, προχωρήσουν σε βολές επιφανείας θα έχουμε κλιμάκωση της έντασης, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η συγκεκριμένη τουρκική άσκηση
Αντωνόπουλος Γιώργος

Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε: «Εχουμε πάρει τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουμε. Γίνεται σε διεθνή ύδατα και αφορά βολές υποβρύχιες. Καταρχήν έχουν παραβιάσει ήδη το αίτημα αδείας για τη διεξαγωγή της ασκήσεως σε διεθνή ύδατα.





Αν παραβιάσουν και κάνουν βολές επιφανείας, βεβαίως και το πράγμα σημαίνει κλιμάκωση. Δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα σχέδιο για βολές επιφανείας. Οι βολές επιφανείας θα είναι αυτές οι οποίες θα δημιουργήσουν θέμα στον εναέριο χώρο μας».

Πρόσθεσε πως έχουμε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με σοβαρότητα, με σωφροσύνη. «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Οπως κάνουν κάθε ημέρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις σε βάρος του από βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για το Σκοπιανό, απάντησε πως δεν θα προδώσει ποτέ ούτε τον ιδρυτή της Ν.Δ. ούτε την εθνική θέση, όπως ανέφερε, που λέει μη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Με αφορμή πρόσφατη αναφορά του σε χριστιανικό τόξο, έκανε λόγο για προσπάθεια έξαρσης του φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός τόξου ακραίου φονταμενταλισμού. Όπως είπε, ομάδες εξτρεμιστών εκπαιδεύουν τρομοκράτες και αυτή η προσπάθεια του ισλαμικού φονταμενταλισμού μπορεί να ανακοπεί με την αντίδραση των χριστιανικών πληθυσμών που είναι υπό απειλή αλλά και των μετριοπαθών μουσουλμάνων.

Σε ερώτηση για τα αναδρομικά στους ενστόλους βάσει της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, είπε ότι ως υπουργός Άμυνας τα χρήματα αυτά κάθε χρόνο τα βάζει στον σχετικό λογαριασμό, όμως δεν έχουν δοθεί ακόμη στους ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί το μισθολόγιό τους συνδέεται με το μισθολόγιο των αστυνομικών και των πυροσβεστών που υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και με των Λιμενικών που υπάγονται στο υπουργείο Ναυτιλίας, εκεί τα χρήματα αυτά δεν έχουν βρεθεί.
enoplos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.