Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ»... ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ Η ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ...

Ένα ελληνικό δημιούργημα, έστω μικρό, είδαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας της πυραυλακάτου ΓΡΗΓΟΡΟΠΟ...








Ένα ελληνικό δημιούργημα, έστω μικρό, είδαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας της πυραυλακάτου ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, στο Αιγαίο.

Ένα από τα σενάρια που προέβλεπε η άσκηση είχε να κάνει με την ασύμμετρη απειλή που προερχόταν από ένα ταχύπλοο σκάφος.Τον ρόλο αυτό έπαιξε ένα σκάφος που έχει σχεδιαστεί και ναυπηγηθεί από ελληνικά χέρια. Ο ΩΚΥΑΛΟΣ.




Τον Δεκέμβριο 2014, το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε ένα ταχύπλοο σκάφος τύπου RHIB, το οποίο επιχειρεί ως Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ), αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Το σκάφος ήταν δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το εν λόγω σκάφος, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, καλύπτει πλήρως τις επιχειρησιακές προδιαγραφές, που έχει θέσει το ΠΝ, ενώ τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι:
– Μήκος περί τα 13 μ.
– Πλάτος περί τα 3,5 μ.
– Εκτόπισμα περί τους 7,5 τόνους
– Ταχύτητα άνω των 50 κόμβων
– Διαθέτει κλειστή καμπίνα επιβατών

To ΠΝ ανέπτυξε το Πρόγραμμα «ΩΚΥΑΛΟΣ» («Ωκύαλος Nαυς» σημαίνει σκάφος που πλέει ταχέως στη θάλασσα, το σκάφοs του Οδυσσέα στο πασίγνωστο Ομηρικό έποs). Πρόκειται για τη ναυπήγηση ενός ταχυπλόου σκάφους, το οποίο προορίζεται για επιχειρησιακή χρήση από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ.

Η σχεδίαση και κατασκευή του σκάφους έχει γίνει υπό το συντονισμό του ΠΝ, από Ελληνικές εταιρείες και με υλικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Το σκάφος, που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο δεν ξεπερνά σε μήκος τα 14 μ. έχει πλήρωμα τέσσερα (4) άτομα αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, έχει μεγάλη αυτονομία μπορεί να επιχειρεί και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ διαθέτει και σύγχρονο εξοπλισμό, που καλύπτει τις απαιτήσεις των ειδικών επιχειρήσεων. Άξιο μνείας είναι το ρομποτικό σύστημα έδρασης, κίνησης, κατεύθυνσης, τηλεχειρισμού και σκόπευσης, Ελληνικής εταιρείας, για πυροβόλο έως 0,50 cal (τύπου Browning). mnilitaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.