Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ Ο ΝΙΜΙΤΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ...!!

Γράφει από τα Σκόπια ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς Η συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της πΓΔΜ, SDSM, των Σοσιαλδημοκρα...







Γράφει από τα Σκόπια ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς

Η συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της πΓΔΜ, SDSM, των Σοσιαλδημοκρατών του ορισθέντος πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του αλβανικού DUI, του Αλί Αχμέτι, κατέληξε σε συμφωνία αργά το απόγευμα για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.




Σύμφωνα με τα δύο κόμματα, συγκεκριμένα ονόματα ατόμων που ήταν υποψήφιοι για τη θέση των αναπληρωτών πρωθυπουργών έγιναν αποδεκτά και αναμένεται να δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

Τόσο το SDSM, όσο και το DUI, συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει επείγουσα συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, να νομιμοποιηθεί η νέα κυβέρνηση, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ένας αριθμός μεταρρυθμιστικών νόμων το συντομότερο δυνατόν.

Ως ιδιαιτερότητα των εντόπιων πολιτικών, ο Αλί Αχμέτι απάντησε στους δημοσιογράφους, όπως κάνει πάντα, μόνο στην αλβανική γλώσσα ( λόγω τακτικής, ο Αχμέτι γνωρίζει καλά τη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων) δηλώνοντας ότι δεν περιμένει οποιαδήποτε ενδεχόμενη διαφωνία με το SDSM, στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Το μικρό αλβανικό κόμμα ‘Besa’ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στους υπουργούς της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν αιτίες για τη στάση αυτή.




Η συνάντηση μεταξύ των κομμάτων του συνασπισμού έλαβε χώρα στην κεντρική έδρα του SDSM, στα νότια της πόλης των Σκοπίων.

Βλάντισλαβ Περούνοβιτς (wperunovic@gmail.com)

Ο Μάθιου Νίμιτς περιμένει τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το όνομα των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, περιμένει να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων για να ξεκινήσουν νέες σοβαρές συνομιλίες για την επίλυση της διαφοράς, γράφει το σκοπιανό ‘Meta’.

Ο Νίμιτς σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Ρίαλ Νιουζ», δήλωσε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης της πΓΔΜ και τόνισε ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση άλλων προβλημάτων στην περιοχή.

«Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για την αντιμετώπιση άλλων επίμαχων ζητημάτων στην περιοχή. Η διαφορά θα μπορούσε να επιλυθεί εάν οι δύο χώρες και οι ηγέτες τους πάρουν την υποστήριξη των λαών τους, αν θεωρηθεί κάτι που είναι λογικό, να διατηρηθεί, δηλαδή, η αξιοπρέπεια των δύο χωρών, η ταυτότητα των δύο χωρών και η ιστορική αίσθηση των δύο χωρών. Νομίζω ότι θα υπάρξουν διορθώσεις, είπε ο Νίμιτς.

Ο Νίμιτς αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια.

Όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, είπε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή συνόρων, ειδικά στα Βαλκάνια είναι επικίνδυνη.

«Κάθε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων, ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πάντοτε επικίνδυνη, οποιαδήποτε συζήτηση για όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης περί μιας Μεγάλης Αλβανίας, είναι λάθος. The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.