Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ...!!! ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ...!!!! ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ...!!! ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ...!!!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ - Το μνημείο στον ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ είναι Μακεδονικό είτε σας αρέσει, είτε όχι. Το Υπ. Πολιτισμού συνεχίζει να απαξιώνει ...





ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ - Το μνημείο στον ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ είναι Μακεδονικό είτε σας αρέσει, είτε όχι.

Το Υπ. Πολιτισμού συνεχίζει να απαξιώνει την ιστορία του ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ της Αμφίπολης

Μπορεί η υπουργός Πολιτισμού να μην γνώριζε αλλά όφειλε να βρει τις επιστημονικές αποδείξεις που υπάρχουν ήδη από τους ερευνητές του Α.Π.Θ και που αποδεικνείουν ότι το ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ!!!!

Η ομάδα της κ. Κ. Περιστέρη αποδεικνύει με στοιχεία τη χρονολόγηση του μνημείου!!!




Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που επιβεβαιώνει την επικεφαλής της ανασκαφής κ. Κ. Περιστέρη ως προς τη χρονολόγηση του μνημείου στον 4ο π.Χ. αιώνα έφερε στο φως η ομάδα των επιστημόνων του ΑΠΘ υπό τον καθηγητή κ. Γρηγόρη Τσόκα.




Κομμάτι ξυλάνθρακα στην επίχωση του τάφου, εξωτερικά ψηλά δίπλα στη θολωτή στέγη, το οποίο εξέτασαν με σύγχρονες μεθόδους οι επιστήμονες (Γ. Συρίδης, Σ. Παυλίδης, Α. Χατζηπέτρος, Γρ. Τσόκας) χρονολογεί την κατασκευή στο δεύτερο μισό του 4ου π.Χ. αιώνα.
Αυτό μεταξύ άλλων ήταν ένα από τα στοιχεία που περιελάμβαναν οι επιστημονικές ανακοινώσεις της ανασκαφικής ομάδας στο πλαίσιο της 29ης Αρχαιολογικής Συνάντησης του ΑΠΘ.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Σπύρου Παυλίδη καθηγητή Νεοτεκτονικής και Παλαιοσεισμολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.
Ως επιστήμονας μπορεί να δώσει μια πλήρη εικόνα για τη διαστρωμάτωση των χωμάτων στον Τύμβο Καστά . Στην αρμοδιότητα του ανήκει και η χρονολόγηση των δειγμάτων που ελήφθησαν

Δείτε το βίντεο από το 54:30:



Καλούμε την κ. Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Μ. Κόλλια – Τσαρουχά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα όπως απαντήσουν. Είναι το μνημείο Μακεδονικό ναι ή όχι;

Επιπλέον, καλό θα είναι αυτές οι ανακοινώσεις να γίνονται εκ του σύνεγγυς.

Π.Δ

amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.