Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: Τις τελευταίες ημέρες, μετά την αεροπορική επίθεση της Τουρκίας εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και...





ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ:
Τις τελευταίες ημέρες, μετά την αεροπορική επίθεση της Τουρκίας εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και τη ΒΑ Συρία, με αφορμή κινήσεις τεθωρακισμένων των ΗΠΑ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας που γίνονται για να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων του YPG και του τουρκικού στρατού αλλά και για να αποτραπεί εισβολή του τουρκικού στρατού, υπάρχει πλήθος άρθρων στον τουρκικό Τύπο για τους πραγματικούς σκοπούς των ΗΠΑ.
Ένα τέτοιο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Yeni Çağ, μεταφράσαμε και παραθέτουμε προς ενημέρωση, προβληματισμό και ανάλογη αξιολόγηση από τους αναγνώστες μας.



Τίτλος άρθρου: Συνεχίζεται η «επίδειξη των ΗΠΑ» στα σύνορά μας!
Έχει πλέον πιστοποιηθεί η στήριξη που παρέχει η Ουάσιγκτον στον κλώνο του ΡΚΚ στη Συρία, το YPG. Έχει πιστοποιηθεί η ενίσχυση των τρομοκρατών με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Αποκαλύφθηκε δε ότι οι τρομοκρατικές ομάδες, που λαμβάνουν ανοικτή στήριξη από τις ΗΠΑ με κάλυμμα τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, επιτίθενται στα φυλάκια του τουρκικού στρατού με αντιαεροπορικά τύπου Stinger και με αντιαρματικούς πυραύλους. Στρατιωτικές πηγές που βρίσκονται στην περιοχή, πληροφόρησαν σχετικά τον δημοσιογράφο Σαϊγκί Οζτούρκ, ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε της πληροφορίες αυτές σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sözcü:
«Δεν ήταν καλή η χρονική συγκυρία στην οποία εκδηλώθηκε η τουρκική αεροπορική επίθεση εναντίον των Κούρδων στο Σιντζάρ. Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίθεσης, λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ, αποδυνάμωσε τις θέσεις της Τουρκίας και ισχυροποίησε αυτές των ΗΠΑ. Με δημοσιεύματα στον Τύπο δόθηκε η εντύπωση ότι οι ΗΠΑ έστειλαν δεκάδες τεθωρακισμένα στα σύνορα με Συρίας-Τουρκίας. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η κίνηση πέντε τεθωρακισμένων οχημάτων του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή παρουσιάστηκε σαν αμερικανική εκστρατεία. Όπου πηγαίνουν οι ανταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων Frans24, AP, Reuters και DPA δείχνουν τα ίδια αμερικανικά τεθωρακισμένα.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.