Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΗ ΣΑΧΛΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ!!!ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα μεγάλο ψηφιδωτό «μαγικό χαλί» στολίζει από χθες τον εξωτερικό τοίχο του Δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης από τη μεριά της πλατείας Κ...







Ένα μεγάλο ψηφιδωτό «μαγικό χαλί» στολίζει από χθες τον εξωτερικό τοίχο του Δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης από τη μεριά της πλατείας Κυπρίων Πατριωτών.




Είναι ένα όμορφο σύμβολο ενότητας και μνήμης στην καρδιά της πόλης, «αντίδωρο» εθελοντών που εργάστηκαν για την περίθαλψη προσφύγων αλλά και των ίδιων των προσφύγων που προσωρινά έζησαν ή ζουν στη Μυτιλήνη και θέλησαν με αυτό το έργο να αφήσουν στην πόλη το αποτύπωμα τους.

Το όλο έργο οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την ψηφιδογράφο Καλλιόπη Καλαϊτζίδου (Calliope mosaics) και τη διάσημη Γαλλίδα ψηφιδογράφο Valerie Nikoladze (Esprit Mosaique) μαζί με μία ομάδα δέκα εθελοντών από διαφορετικές χώρες και περίπου 40 πρόσφυγες από χώρες όπως Αλγερία, Μαρόκο, Συρία, Νιγηρία, Αιθιοπία, Σιέρα Λεόνε, Αφγανιστάν, Ιράκ, Μπουρούντι, Αίγυπτο και άλλες.


Ο καθένας που συμμετείχε στο έργο, άνδρας, γυναίκα ή παιδί, έφτιαξε ένα ή παραπάνω τετραγωνάκια με ψηφιδωτά που εικονίζουν τον πολιτισμό που κουβαλά καθένας μαζί του αλλά και στοιχεία του πολιτισμού της Λέσβου. Τα τετραγωνάκια αυτά στο τέλος ενώθηκαν και δημιούργησαν ένα πραγματικό «μαγικό χαλί», ένα ψηφιδωτό ανθρώπων και πολιτισμών που αποτυπώθηκε σε ένα ψηφιδωτό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.