Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ! ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΡΟΠΑΛΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΥΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΑΙΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ

Ένα ασυνήθιστο γαμήλιο δώρο έλαβαν εκατοντάδες νύφες που μετείχαν σε μαζικό γάμο στην Ινδία: τους μοίρασαν ρόπαλα για να αμύνονται ...







Ένα ασυνήθιστο γαμήλιο δώρο έλαβαν εκατοντάδες νύφες που μετείχαν σε μαζικό γάμο στην Ινδία: τους μοίρασαν ρόπαλα για να αμύνονται απέναντι στους βίαιους συζύγους τους...

«Για χρήση κατά των μεθυσμένων» ανέγραφαν τα ξύλινα ραβδιά, μήκους 40 εκατοστών, που συνήθως χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο των ρούχων στην Ινδία.





Ο Γκοπάλ Μπαργκάβα, υπουργός στο κρατίδιο του Μάντια Πραντές, είπε ότι με το δώρο του ήθελε να αναδείξει το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.




Ο Μπαργκάβα κάλεσε τις νεόνυμφες να προσπαθούν πρώτα να λογικέψουν τους άνδρες τους προτού τα χρησιμοποιήσουν. Αλλά αν εκείνοι αρνούνται να συμμορφωθούν, τότε να αφήνουν «να μιλήσουν» τα «μόγκρι», όπως είναι γνωστά στην τοπική διάλεκτο τα ραβδιά αυτά.





Ο Ινδός πολιτικός ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες με τις νύφες να κρατούν τα ρόπαλα. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, του προκάλεσε μεγάλη ανησυχία ο αυξανόμενος αριθμός γυναικών που τις ξυλοφορτώνουν οι μεθυσμένοι άνδρες τους σε αγροτικές περιοχές της χώρας.

«Οι γυναίκες λένε ότι όποτε μεθούν οι άνδρες τους, γίνονται βίαιη. Αρπάζουν τις οικονομίες τους και τις ξοδεύουν για να πίνουν. Η πρόθεσή μου δεν είναι να τις παροτρύνω να καταφεύγουν στη βία, αλλά το ραβδί είναι για να αποτρέπει τον ξυλοδαρμό τους».





Ο Μπαργκάβα, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, είπε ότι παρήγγειλε συνολικά 10.000 ρόπαλα.

Κάπου 700 εξ’ αυτών μοιράστηκαν σε νύφες που μετείχαν σε μαζικό γάμο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Γκαρχακότα.

Μαζικοί γάμοι διοργανώνονται συχνά στην Ινδία για να βοηθούνται τα ζευγάρια χαμηλών εισοδημάτων, που δεν έχουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν για δική τους τελετή. Τοπικά ΜΜΕ υποστήριξαν πάντως ότι η κίνηση του Μπαργκάβα ήταν για ψηφοθηρικούς σκοπούς ενόψει των εκλογών του ερχόμενου έτους στο κρατίδιο αυτό της Ινδίας.





(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: FACEBOOK, HINDUSTAN TIMES)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.