Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!» Μ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Ένα video που «ανέβηκε» στο twitter νωρίς το πρωί της Τρίτης (23.05.2017) λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με...






Ένα video που «ανέβηκε» στο twitter νωρίς το πρωί της Τρίτης (23.05.2017) λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς και τους 59 τραυματίες φαίνεται πως ήταν προάγγελος. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για το μακελειό στο Manchester Arena αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την οργάνωσε κιόλας.




Με μια ανακοίνωση μέσω του application που χρησιμοποιούν, οι τζιχαντιστές εξέδωσαν την ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν πως ευθύνονται για την πολύνεκρη επίθεση. Λίγες ώρες νωρίτερα ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό του είχε ανεβάσει video και υποστήριζε ότι η επίθεση έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.


Ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αναφέρει η ανακοίνωση του ISIS με τους τζιχαντιστές να απειλούν και με νέες επιθέσεις κατά των «Σταυροφόρων».


Το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε από την πλευρά του πως μια «ομάδα» μαχητών πραγματοποίησε την επίθεση. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η διατύπωση για τους «στρατιώτες του Χαλιφάτου», με το Ισλαμικό Κράτος να αφήνει να εννοηθεί πως ίσως η επίθεση να έγινε από υποστηρικτή της μεν, αλλά χωρίς εκείνη να «βοηθήσει» στην οργάνωση του εγκλήματος. Είναι η ίδια φρασεολογία που έχει χρησιμοποιηθεί κι άλλες φορές.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως η ανακοίνωση των τζιχαντιστών αναφέρει πως υπάρχουν 30 νεκροί και 70 τραυματίες, ενώ ο επίσημος απολογισμός είναι 22 νεκροί και 59 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά κάτω των 16 ετών.







ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.