Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ '74

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ο Αρχηγός ΓEΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πρ...






Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ο Αρχηγός ΓEΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μετακομιδής στην Ελλάδα, ταυτοποιηθέντων οστών Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων το 1974.
Παραλλήλως ο Αρχηγός θα επιθεωρήσει το σύνολο των μονάδων της ιστορικής και ηρωικής Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που εδρεύει στο νησί από το 1960.




Ο αντιστράτηγος Στεφανής θα συνόδευε από την Κύπρο, κατά την πτήση της επιστροφής των ταυτοποιημένων οστών των νεκρών Ελλήνων στρατιωτικών, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Βίτσα.

Μετά όμως το ξαφνικό (και σοβαρό) πρόβλημα υγείας που προέκυψε σήμερα τα ξημερώματα , σύμφωνα με τις πληροφορίες στη θέση του θα μεταβεί στην Κύπρο για το σκοπό αυτό ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο αντιστράτηγος Στεφανής θα επισκεφθεί το γενικό επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και θα συναντηθεί – για πρώτη φορά με τις σημερινές τους ιδιότητες – με τον νέο Αρχηγό αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και ακολούθως θα επιθεωρήσει την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι η επίσκεψη του στρατηγού στην Κύπρο πέραν του προαναφερθέντος «τυπικού» σκοπού, περιλαμβάνει και το αντίστοιχο άκρως ουσιαστικό που δεν είναι άλλο από τον καλύτερο προγραμματισμό ενεργειών και δράσεων από πλευράς Ελλάδος και Κύπρου εν όψει του κρίσιμου Ιουνίου 2017, οπότε έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι έρευνες και σε άλλα «οικόπεδα» της Κυπριακής ΑΟΖ, γεγονός που έχει προκαλέσει τις γνωστές – λεκτικές – σφοδρές αντιδράσεις της Άγκυρας.

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.