Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ 6000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ...

Είκοσι μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη -15 μήνες για ψευδή καταμήνυσ...

Στη φυλακή ο Πασχάλης αν δεν πληρώσει 6.000 ευρώ για την ποινή του






Είκοσι μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη -15 μήνες για ψευδή καταμήνυση και ακόμη 15 μήνες για ψευδορκία- από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Ο γνωστός τραγουδιστής ήταν κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε βάρος του Κωνσταντίνου Πάγκαλου, του γενετιστή που πραγματοποίησε την επίμαχη εξέταση DNA.




Η ποινή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνου Πάγκαλου, κ. Ιωάννη Ρεκούμη, είναι εξαγοράσιμη και ορίστηκε στα δέκα ευρώ τη μέρα. Τουτέστιν, ο Πασχάλης θα πρέπει να πληρώσει 6.000 ευρώ, αλλιώς θα βρεθεί στη φυλακή, καθώς η ποινή του δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δεύτερο βαθμό και η έδρα τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε. Η σύζυγος του Πασχάλη, Αλίκη, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως και αμετάκλητα σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών για τις ίδιες πράξεις καθόσον δεν άσκησε έφεση.

Η υπόθεση του περιβόητου DNA που «έδειξε» ως πατέρα του παιδιού της Ουρανίας Τουτουντζή τον δημοφιλή τραγουδιστή, έχει προκαλέσει δικαστικό «πονοκέφαλο» στην οικογένεια Αρβανιτίδη.

Πριν από έντεκα χρόνια αποκαλύφθηκε στη δίκη για την πατρότητα, ότι πατέρας του παιδιού ήταν ο Πασχάλης. Μετά το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, όμως, η σύζυγος του Πασχάλη έκανε δημόσιες δηλώσεις στα media και αμφισβήτησε τα αποτελέσματα, λέγοντας πως η διαδικασία δεν ήταν διαφανής, επειδή δεν ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος από τη μεριά του τραγουδιστή, ενώ ο σύμβουλος της Τουτουντζή ήταν μαθητής του Κωνσταντίνου Πάγκαλου.




Οι δημόσιες δηλώσεις τόσο του Πασχάλη όσο και της συζύγου του για «εξέταση κάτω από αδιαφανείς συνθήκες» τους οδήγησαν πρώτη φορά το 2009 στην Ευελπίδων, με τον διορισμένο από το δικαστήριο επιστήμονα Κωνσταντίνο Πάγκαλο να ζητεί με αγωγή χρηματική αποζημίωση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του καθηγητή Ιατρικής Γενετικής Κωνσταντίνου Γ. Πάγκαλου, αντεπιστέλλοντος μέλους της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας «όλες οι μέχρι σήμερα δικαστικές διαμάχες (μηνύσεις και αγωγές), μεταξύ του ζεύγους Αρβανιτίδη και του καθηγητή Κ. Πάγκαλου σε όλους τους βαθμούς έχουν κερδηθεί οριστικώς και αμετακλήτως από τον κ. Πάγκαλο».

Σύμφωνα με τη Μελίνα Ψυλλίδου, συνεργάτιδα του καθηγητή Πάγκαλου «οι 4 αγωγές και 6 μηνύσεις που τελεσίδικα εκδόθηκαν από περισσότερους από 70 δικαστές καταδικάζουν ομόφωνα το ζεύγος Αρβανιτίδη για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση κατά του καθηγητή κ. Κ. Πάγκαλου, ο οποίος εκτέλεσε στο ακέραιο το επιστημονικό έργο του και διεκπεραίωσε με έγκυρο και διαφανή τρόπο την ορισθείσα από το δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη για την εξέταση πατρότητας του εξωγάμου τέκνου του κ. Πασχάλη Αρβανιτίδη, Νικολάου-Άδωνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.