Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ - ΕΛΕΝΑΣ! Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ «ΕΔΩΣΕ» 49ΧΡΟΝΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ

- Ο συλληφθείς οδηγός ταξί έλυσε τη σιωπή του και έδωσε πληροφορίες για την απαγωγή - 6 συλλήψεις και νέες λεπτομέρειες για τον τρό...

-




Ο συλληφθείς οδηγός ταξί έλυσε τη σιωπή του και έδωσε πληροφορίες για την απαγωγή
- 6 συλλήψεις και νέες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των απαγωγέων
- Ακόμα μια σύλληψη χθες αργά το βράδυ μιας 49χρονης γυναίκας για την απαγωγή της Marie-Eleni
- Η 49χρονη αρνείται εμπλοκή, αναφέροντας ότι στην Κύπρο βρίσκεται για δουλειές με τον 20χρονο γιο της
- Τέσσερις παραμένουν υπό κράτηση – Ελεύθεροι ο βαρυποινίτης και ο ταξιτζής
- Ένα αμάλγαμα εθνικοτήτων, από Νορβηγία, Συρία, Ολλανδία οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή
- Ανανεώθηκε για 4 ακόμη ημέρες η κράτηση 44χρονου και 34χρονου
Την οκταήμερη κράτηση 49χρονης από την Ολλανδία ενέκρινε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε σχέση με την απαγωγή της 4χρονης Μαρί Ελέν, στη Λευκωσία, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 27/4/2017 έξω από νηπιαγωγείο που φοιτούσε η μικρή, στην Οδό Δασουπόλεως στην Λευκωσία.
Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΡΙΚ:



ΌΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Την οκταήμερη κράτηση 49χρονης από την Ολλανδία ενέκρινε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε σχέση με την απαγωγή της 4χρονης Μαρί Ελέν, στη Λευκωσία, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 27/4/2017 έξω από νηπιαγωγείο που φοιτούσε η μικρή, στην Οδό Δασουπόλης στην Λευκωσία.

Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον αστυνομικό ανακριτή Δημήτρη Χρίστου, η ύποπτη κατονομάστηκε από τον οδηγό ταξί, ο οποίος ήδη κρατείται από την Αστυνομία, ότι κατόπιν τηλεφωνήματος της στις 26/4/2017, του πρότεινε να διενεργήσει κούρσα στην Λευκωσία για το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Σύμφωνα με την κατάθεση του, αφού διανυκτέρευσε στο σπίτι της υπόπτου, το πρωί της 27/4/2017 με την τηλεφωνική καθοδήγηση άγνωστου άνδρα, μετέβη στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο της Cyta στην Ακρόπολη, Λευκωσίας, όπου παρέλαβε ένα άντρα αλλοδαπής καταγωγής, ηλικίας περίπου 50 ετών μαζί με ένα κοριτσάκι 4-5 ετών, και τους μετέφερε σε κτηνοτροφική περιοχή στο Τσέρι.

Εκεί, αφού αποβιβάστηκαν από το ταξί του, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συγκεκριμένου τύπου με φιμέ τζάμια, του οποίου ο οδηγός τους ανέμενε και τους παρέλαβε. Για την συγκεκριμένη διαδρομή έλαβε από τον αλλοδαπό επιβαίνοντα το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Οπως αναφέρθηκε, εναντίον της ύποπτης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας της οικίας της στις 1/5/2017. Στις 2305 η ύποπτη συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και αφού της εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης της, της επιστήθηκε η προσοχή της στον Νόμο και αυτή απάντησε στην αγγλική γλώσσα “It is strange to me” (είναι παράξενο για μένα).

Διενεργήθηκε έρευνα στην οικία της δυνάμει δικαστικού εντάλματος και εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν τεκμήρια για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Ο αστυνομικός ανακριτής Δημήτρης Χρίστου είπε στο Δικαστήριο ότι σήμερα η ύποπτη ανακρίθηκε προφορικά, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Παραδέχεται ότι γνωρίζει τον οδηγό ταξί και ότι στις 26/4/2017 αυτός διανυκτέρευσε στην οικία της και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς.

Οπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναμένεται να ληφθούν ακόμη περί τις 10 καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της ύποπτης καθώς και από την ίδια. Επίσης θα ανακριθούν γραπτώς εκ νέου τα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση για τα ίδια αδικήματα και θα γίνουν εξετάσεις για να εξακριβωθεί η σχέση της ύποπτης με τα άλλα τρία πρόσωπα.




Ο αστυνομικός ανακριτής είπε στο Δικαστήριο, ότι υπάρχει μαρτυρία ότι ο οδηγός ταξί το βράδυ της 26/4/2017 όταν διανυκτέρευσε στην Λευκωσία, μετέβη μαζί με την ύποπτη σε συγκεκριμένο εστιατόριο. Εκεί η ύποπτη, χρησιμοποιώντας το ένα εκ των δύο κινητών του, αναζητούσε διευθύνσεις χρησιμοποιώντας το GPS που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αυτό και παράλληλα μιλούσε μέσω του συγκεκριμένου τηλεφώνου, με άγνωστο ή άγνωστα πρόσωπα στα Αγγλικά.

Ζητώντας την οκταήμερη κράτηση της υπόπτου, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι θα επαναξιολογηθούν όλα τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο από την σκηνή της αρπαγής και παρακείμενων οδών, όσο και για το εστιατόριο που η ύποπτη μετέβη με τον οδηγό ταξί για φαγητό. Επίσης θα γίνουν εξετάσεις για να εξακριβωθεί η σχέση της ύποπτης και με τον πατέρα της ανήλικης ενώ θα διενεργηθούν εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο η ύποπτη μετέβη στις κατεχόμενες περιοχές κατά την περίοδο που ο πατέρας αφίχθηκε στις κατεχόμενες περιοχές και κατά την ημερομηνία απαγωγής της ανήλικης. Σημείωσε ακόμη, ότι σήμερα αναμένεται να εξεταστούν τόσο το ταξί όσο και το όχημα το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε κατά την παραλαβή της ανήλικης και του πατέρα της στην περιοχή Τσερίου, όταν αποβιβάστηκαν από το ταξί.

Η ύποπτη έφερε ένσταση στην κράτηση της για οκτώ ημέρες λέγοντας ότι ζει μόνη της στην Κύπρο μαζί με τον 20χρονο γιο της, ο οποίος εργάζεται 12 ώρες την ημέρα και πως δεν θα ήθελε να τον αφήσει μόνο του. Εγκρίνοντας το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση οκτώ ημερών, το Δικαστήριο ανέφερε ότι στην υπόθεση διερευνώνται σοβαρά αδικήματα όπως της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, αρπαγή ανήλικου προσώπου, απαγωγής νεαρής γυναίκας ηλικίας κάτω των δεκαέξι χρόνων και επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Τονίστηκε ακόμη από το Δικαστήριο, ότι τυχόν απόλυση της ύποπτης θα δυσχεράνει το ανακριτικό έργο καθότι μπορεί να επηρεαστούν μάρτυρες, να καταστραφούν τεκμήρια, να διαφύγει στο εξωτερικό ή στις μη ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όπως λέχθηκαν στο Δικαστήριο, η υπόθεση διαδραματίστηκε στις 27/4/2017 όταν η μητέρα της ανήλικης την πήρε στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο όπου φοιτά στην οδό Δασουπόλης στην Λευκωσία. Μόλις η μητέρα κατέβηκε από το αυτοκίνητο της μαζί με την μικρή και πριν ακόμη εισέλθει εντός του νηπιαγωγείου, δύο πρόσωπα, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα, καπέλο μαύρου χρώματος και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, επιτέθηκαν εναντίον της μητέρας και δια της βίας της άρπαξαν την μικρή.

Ακολούθως οι δράστες εισήλθαν σε αυτοκίνητο μάρκας range rover, χρώματος μαύρου, το οποίο δεν έφερε πινακίδες στο πίσω μέρος ενώ στο μπροστινό είχε άσπρη κενή και λευκή πινακίδα και κατευθύνθηκαν προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η καταγγελία άρχισαν οι εξετάσεις από την Αστυνομία, τόσο στην περιοχή του συμβάντος, όσο και σε ολόκληρο το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω οδοφραγμάτων, λιμανιών και αερολιμένων. Τα στοιχεία της ανήλικης τοποθετήθηκαν στον κατάλογο στοπ λιστ ενώ δόθηκε σχετική φωτογραφία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Την ίδια ημέρα λήφθηκε πληροφορία από τον δικηγόρο της μητέρας ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από Νορβηγούς δημοσιογράφους μεγάλων ειδησεογραφικών καναλιών στην Νορβηγία, οι οποίοι του ανέφεραν ότι ο δικηγόρος του πατέρα της ανήλικης, ο οποίος διαμένει στην Νορβηγία επιβεβαίωσε στην δημοσιότητα ότι η ανήλικη είναι μαζί του σε άγνωστο μέρος.

Επιπρόσθετα εξασφαλίστηκε πληροφορία από τον Δικοινοτικό Σύνδεσμο Αστυνομίας ότι ο πατέρας της ανήλικης αφίχθηκε στις 18/4/2017 στις κατεχόμενες περιοχές και από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του παράνομου αεροδρομίου Ergan, διαφάνηκε ότι κατά την αποχώρηση του από το αεροδρόμιο επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο μάρκας range rover, σκούρου χρώματος.

Εναντίον του πατέρα στις 27/4/2017, εκδόθηκαν Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές εντάλματα σύλληψης ενώ τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο στοπ λιστ.

Οι γονείς της ανήλικης παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2012 με πολιτικό γάμο, ο οποίος τελέστηκε στην Νορβηγία και από τον γάμο τους απόκτησαν την μικρή, η οποία γεννήθηκε στην Νορβηγία. Το ζευγάρι, μετά από δική του επιλογή, δεν διέμενε μόνιμα μαζί ενώ το παιδί διέμενε μόνιμα στην Κύπρο με την μητέρα του.

Στις 9/11/2015, το Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατόπιν αίτησης της μητέρας εξέδωσε προσωρινό διάταγμα το οποίο παραχωρούσε την κηδεμονία της ανήλικης, στην μητέρα της, Ελένη Ιωάννου, διάταγμα το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα...
Ακόμια μια σύλληψη στην υπόθεση που συνεχίζει να συγκλονίζει το Παγκύπριο κι ενώ χθες ο πατέρας της Marie-Eleni επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο, αναφέροντας από άγνωση τοποθεσία πως ο ίδιος άρπαξε το παιδί του κι όχι δύο κουκουλοφόροι όπως μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.

Σήμερα, εξεδόθη νωρίς το πρωί διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον της 49χρονης Ολλανδέζας η οποία συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα για διευκόλυνση των ερευνών αναφορικά με την απαγωγή της 4χρονης Μαρί Ελέν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για για μια 49χρονη η οποία συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος στις 11:00 το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με ανακριτή της υπόθεσης αναζητούνται ακόμα τρία πρόσωπα καθώς και η μικρή Μαρί Ελέν.

Έτσι, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό σύλληψη για την εν λόγω υπόθεση ανέρχεται στους τέσσερις. Δύο πρόσωπα των οποίων ανανεώθηκε η κράτησή τους και ένας 44χρονος ταξιτζής, ο οποίος συνελήφθη χθες.

Χθες...
Συνεχίζονται οι έρευνες για την απαγωγή της 4χρονης Marie Eleni, και ο 49χρονος πατέρας της Torkel Grimsruid, μέσω ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε το βράδυ της 1η Μάιου το δικηγορικό γραφείο του, "ξαναχτυπά" και αναφέρει πως ο ίδιος πήρε την 4χρονη από το σχολείο και όχι κουκουλοφόροι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων του, Mette Yvonne Larsen και Morten Engesbak,ο πατέρας φέρεται να δηλώνει ότι πήρε ο ίδιος το παιδί από το νηπιαγωγείο κι όχι δυο κουκουλοφόροι. Ο Grimsruid αρνείται επίσης το γεγονός που μεταδίδεται, ότι η μητέρα του 4χρονου κοριτσιού σπρώχθηκε, προκειμένου να της αρπάξουν το παιδί την ώρα που το κατέβαζε στο νηπιαγωγείο.

Η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι η «είδηση που μεταδίδεται από τα μέσα ότι δυο κουκουλοφόροι πήραν το παιδί, δεν είναι σωστή».

Τρεις παραμένουν υπό κράτηση – Ελεύθεροι ο βαρυποινίτης και ο ταξιτζής

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την ανανέωση για τέσσερις ακόμη ημέρες της κράτησης ενός 44χρονου και ενός 34χρονου που κρατούνταν σε σχέση με την απαγωγή του τετράχρονου κοριτσιού, στη Λευκωσία, ενώ δεν ανανέωσε την κράτηση του 47χρονου που κρατείτο και ο οποίος θα αφεθεί ελεύθερος.

Επίσης, διέταξε την κράτηση για τέσσερις ημέρες του 44χρονου που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, χθες, στη Λεμεσό. Η Αστυνομία δεν ζήτησε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης 39χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με τα άλλα τρία πρόσωπα, στις 28 Απριλίου.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σχέση των υπόπτων μεταξύ τους και με τον πατέρα της ανήλικης, πως τυχόν απόλυση των υπόπτων θα δυσχεράνει το ανακριτικό έργο και πως είναι ορατός ο κίνδυνος αυτοί να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, στις 30 Απριλίου διαβιβάστηκε πληροφορία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος που συνελήφθη χθες ενέχεται στην διάπραξη των αδικημάτων. Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, το πρόσωπο αυτό βοήθησε στην εξαφάνιση της ανήλικης με το ταξί του το πρωί της 27ης Απριλίου, αφού βρισκόταν στην περιοχή της Ακρόπολης/Δασούπολης, όπου έγινε η αρπαγή της ανήλικης.

Την ίδια μέρα, το άτομο αυτό εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας και ανακρινόμενο ανέφερε ότι στις 26 Απριλίου δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο αριθμό τηλεφώνου και συνομίλησε με άγνωστο άτομο που του ζήτησε όπως το πρωί της επόμενης ημέρας μεταβεί με το ταξί του στη Λευκωσία για μεταφορά πελάτη χωρίς να του δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ύποπτο αυτό, την ίδια μέρα μετέβη στη Λευκωσία με το ταξί όπου διανυκτέρευσε σε δικό του πρόσωπο. Την επόμενη ημέρα μετέβη στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο της Cyta στην Ακρόπολη, Λευκωσίας, όπου παρέλαβε ένα άντρα αλλοδαπής καταγωγής ηλικίας περίπου 50 ετών μαζί με ένα κοριτσάκι 4-5 ετών, και τους μετέφερε σε κτηνοτροφική περιοχή στο Τσέρι, σημείο το οποίο, όπως είπε, μπορεί να υποδείξει. Ανέφερε πως κατά τη μεταφορά έλαβε αμοιβή 100 ευρώ το οποίο του έδωσε ο άντρας που συνόδευε το κοριτσάκι.

Σημειώνεται πως το κτίριο της Cyta βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το νηπιαγωγείο στο οποίο διαπράχθηκε η απαγωγή της ανήλικης.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη χθες, ανέφερε επίσης ότι ενημερώθηκε για την απαγωγή της ανήλικης από τα ΜΜΕ και ότι είδε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, τόσο της ανήλικης όσο και του πατέρα της, και διαπίστωσε ότι πρόκειται για την απαχθείσα ανήλικη και τον πατέρα της.

Στις 30 Απριλίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του ατόμου αυτού και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος. 'Υστερα από έρευνα στην οικία του παραλήφθηκε κινητό τηλέφωνο που θα εξεταστεί. Επίσης εντοπίστηκε το ταξί, το οποίο σφραγίστηκε στην παρουσία του υπόπτου.


newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.