Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Α - Θ - Α - Ν - Α - Τ - Ο - Σ...!!! 43ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΓΗ ΤΗΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ Ν΄ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ!

Στα τρεμάμενα χέρια του Γιώργου Κωνσταντακόπουλου, οι ανθυπολοχαγοί αφού χαιρετούν στρατιωτικά, παραδίδουν την Ελληνική και την Κυπ...







Στα τρεμάμενα χέρια του Γιώργου Κωνσταντακόπουλου, οι ανθυπολοχαγοί αφού χαιρετούν στρατιωτικά, παραδίδουν την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία, με την οποία ήταν σκεπασμένη η οστεοθήκη του ήρωα αδελφού του έφεδρου Ανθυπαστιστή Ιωάννη που έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο το 1974.




Ο κ.Γιώργος δακρύζει, αλλά το βλέμμα του είναι γεμάτο περηφάνια. «Αθάνατος» φωνάζει κόσμος και το στρατιωτικό άγημα πυροβολεί στον αέρα.

Ο κόσμος συγκινημένος χειροκροτά. Η οστεοθήκη κατεβαίνει σιγά-σιγά στον τάφο. Η γη της Βουπρασίας αγκαλιάζει τον ήρωά της, το παιδί της τον Ιωάννη Κωνσταντακόπουλο του Νικολάου και της Πατρούλας.


Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε χθες στον οικογενειακό τάφο, δίπλα από τους γονείς του, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, που πριν 43 ολόκληρα χρόνια, στις 16 Αυγούστου 1974, θυσιάστηκε στην Κύπρο. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη γενέτειρά του στο Λάνθι, που είχε κατακλυστεί από πλήθος κόσμου για να τιμήσει τη μνήμη του. Η πομπή με το φέρετρο των λειψάνων του ξεκίνησε λίγη ώρα νωρίτερα από το πατρικό του σπίτι όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τον συνόδευαν τα αδέλφια, του, οι συγγενείς, οι συγχωριανοί του, εκπρόσωποι του Στρατού και των τοπικών αρχών.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, πλαισιωμένος από οχτώ ακόμα ιερείς, όπου μετά το τέλος της είπε για τον Γιάννη: ««Σήμερα, κηδεύουμε τον ήρωα της πίστεως και της πατρίδας μας, Ιωάννη Παπαδόπουλο, στη γη που τον γέννησαν οι γονείς του, που μεγάλωσε και που πήγε ως ήρωας στρατιώτης για να πολεμήσει για την ελευθερία της Κύπρου. Γι’ αυτό αγαπητέ μας Γιάννη, πάντοτε θα σε θυμόμαστε και η μνήμη σου θα είναι αιωνία».»


thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.