Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ» Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ, ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΜΒΡΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΑ 32ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΛΥΜΝΙΑΣ - ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ

Ποινή έξι ετών, διετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και απομάκρυνση από το επάγγελμα για ένα έτος, επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δ...





Ποινή έξι ετών, διετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και απομάκρυνση από το επάγγελμα για ένα έτος, επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε γυναικολόγο, ο οποίος μετά από άμβλωση είχε ξεχάσει να αφαιρέσει το κεφάλι του εμβρύου από την μήτρα της ασθενούς του, βάζοντας την ζωή της σε θανάσιμο κίνδυνο.





​Συγκεκριμένα, ο γιατρός, ο οποίος καταδικάστηκε μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το 2009 είχε προχωρήσει σε άμβλωση εμβρύου με προβλήματα υγείας. Ο γυναικολόγος αφού τεμάχισε το έμβρυο κατά την καισαρική επέμβαση, αμέλησε να αφαιρέσει το κεφάλι του.





Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Δημοκρατική, η άμβλωση έγινε κατά τον 4ο μήνα της κυήσεως και παρά τις συμβουλές ειδικού γιατρού από νοσοκομείο της Αττικής για άμβλωση με λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής, ο γυναικολόγος έδρασε αυτόβουλα και έβαλε σε κίνδυνο την ζωή της μητέρας.

Η γυναίκα, μια 32χρονη από την Κάλυμνο, έκανε καταγγελία κατά του γιατρού για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριάς σωματικής βλάβης. Λόγω της αμέλειας του αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επέμβαση αφαίρεσης της μήτρας σε μικρή ηλικία και κινδύνεψε από σηψαιμία.
Ο γιατρός δεν την ενημέρωσε ποτέ για το λάθος του, πράγμα που οδήγησε την 32χρονη σε τρία χειρουργικά τραπέζια πριν μπορέσει νοσοκομείο στην Αττική να αφαιρέσει το κεφάλι του μωρού και να σώσει την ζωή της.

«Επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία»
Οι επιθεωρητές σε πόρισμα τους χαρακτηρίζουν τον γυναικολόγο «επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία» καθώς οι γνώσεις του δεν είναι επαρκείς για την άσκηση του καθήκοντός.

Στην απολογία του ο ίδιος δήλωσε πως είχε ενημερώσει τον σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει, πως είχε μείνει στο εσωτερικό της μήτρας το κεφάλι και προχώρησε σε ακόμη δύο επεμβάσεις για αποκατάσταση.

​Ωστόσο η κατάσταση υγείας της γυναίκας επιδεινώθηκε και χρειάστηκε η μεταφορά της στο νοσοκομείου της Αττικής, όπου έγινε και η τελική επέμβαση.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.