Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ: Ο «ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΗΡΩΑΣ» ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 22ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ήρωας κατά λάθος έγινε ένας 22χρονος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, κατάφερε να σταμα...

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Αυτός είναι ο «κατά λάθος ήρωας» που σταμάτησε τους χάκερς (Pics+Vids)






Ήρωας κατά λάθος έγινε ένας 22χρονος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, κατάφερε να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού ransomware «WannaCry», ξοδεύοντας συνολικά 10,69 δολάρια.




Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο 22χρονος Βρετανός ερευνητής κυβερνοασφάλειας, που χρησιμοποιεί το όνομα malwaretechblog στο Twitter, με τη βοήθεια του Ντάριεν Χας της εταιρείας ασφάλειας Proofpoint, ενεργοποίησε μια δικλείδα ασφαλείας στο κακόβουλο λογισμικό.

Αυτή η δικλείδα ασφαλείας ήταν ένα μακροσκελές ακατανόητο όνομα, το οποίο οι χάκερς είχαν δημιουργήσει σε περίπτωση που θα ήθελαν να σταματήσουν την επίθεση του ιού WannaCry.

Τι ακριβώς έκανε: αγόρασε έναν ιστότοπο, με όνομα (domain name) το οποίο αντιστοιχούσε σε αυτή τη λέξη και έτσι σταμάτησε την περαιτέρω εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, μέσω Twitter, βρήκε τη λύση κατά λάθος! Ωστόσο, όπως εξήγησε ο 22χρονος τεχνικός, αν και βρήκε το «κλειδί» για να σταματήσει τους χάκερς, ήταν ήδη αργά για να βοηθήσει την Ευρώπη και την Ασία, όπου είχαν ήδη επηρεαστεί αρκετοί οργανισμοί από την κυβερνοεπίθεση. Ωστόσο, έστω και καθυστερημένα, έδωσε στις ΗΠΑ τον απαιτούμενο χρόνο να προστατευθούν από την επίθεση, επιδιορθώνοντας τα συστήματά τους.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.