Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΟ - ΚΟΥ - ΜΕ - ΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «COLUMBIA»!.. ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΣΤΙΧΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ!.. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ «ΣΤΟΧΟΥ»

Βρήκαμε και σάς παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το εξώφυλλο του δίσκου 45 στροφών με τον Ύμνο της 21ης Απριλίου που κυκ...







Βρήκαμε και σάς παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το εξώφυλλο του δίσκου 45 στροφών με τον Ύμνο της 21ης Απριλίου που κυκλοφόρησε το 1968 απο την εταιρεία «Columbia»!..

Όπως βλέπετε, τους στίχους του Ύμνου της Επαναστάσεως έχει γράψει ο Γιώργος Οικονομίδης και την μουσική ο γνωστός Νεοδημοκράτης πολιτευτής και συνθέτης Γιώργος Κατσαρός!..



Μετά την αποψινή αποκάλυψη του «Στόχου» αποστομώνονται οριστικώς τα παπαγαλάκια που θέλουν να αλλάξουν την ιστορία και να μάς πείσουν ότι οι στίχοι του Ύμνου της «Δικτατορίας» είναι του γνωστού κονφερανσιέ Ηλία Καραμανέα και η μουσική του αρχιμουσικού Α. Ρεμούνδου...

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι πρώτοι εκτελεστές του «Ύμνου της 21ης Απριλίου» ήσαν οι αξέχαστοι Γρηγόρης Μπιθικώτσης και Βίκυ Μοσχολιού στις 13 Ιουλίου 1967, στο γνωστό κέντρο τής Γλυφάδας "Δειλινά", κατά την διάρκεια μιας καλλιτεχνικής βραδιάς που διοργάνωσε ο Κεντρικός Ραδιοφωνικός Σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων.



Αργότερα κυκλοφόρησε σε δισκάκι με την φωνή του Γιάννη Βογιατζή. Την επόμενη χρονιά (1968), εν όψει τού "δημοψηφίσματος" που οργάνωσε η Επανάστασις για το νέο Σύνταγμα", ξανακυκλοφόρησε σε 45άρι με τον "χατζηδακικό" Φώτη Δήμα (*), έχοντας στην δεύτερη πλευρά το "Το νέον σύνταγμα της 29ης Σεπτεμβρίου 1968".

Μιας κι αναφέραμε τα "Δειλινά", ας πούμε και μια κουβέντα για το περίφημο "Στορκ". Το 1970, το "Στορκ" είχε γίνει το αγαπημένο κέντρο διασκέδασης των αξιωματούχων τής Επαναστάσεως. Στην πίστα βρισκόταν το τότε νέο αστέρι τού ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας... Αυτά, για να δείτε πόσο αξίζει το ανεξάντλητο Αρχείο του "Στόχου"... ΣΤΟΧΟΣ 3 ΜΑΪΟΥ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.