Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΝΟΣ... ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΕΡΒΟΣ Ο ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΟ... ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 20 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ...

Αλλοδαποί χούλιγκανς που προέρχονται από την αδελφοποίηση σωματείων ήταν παρόντες στα σοβαρότατα επεισόδια του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπ...

«Εισαγόμενοι» οι χούλιγκανς στα πρωτοφανή επεισόδια του Πανθεσσαλικού!




Αλλοδαποί χούλιγκανς που προέρχονται από την αδελφοποίηση σωματείων ήταν παρόντες στα σοβαρότατα επεισόδια του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπως επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία αναφέρει και τους λόγους για τους οποίους πήραν τόσο μεγάλη έκταση όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου.




Τουλάχιστον 20 άτομα είναι εφικτό να αναγνωρισθούν για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στην πεζογέφυρα αλλά και στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου από το οπτικό υλικό που έχει δημοσιοποιηθεί αλλά κι από μεμονωμένες καταγραφές αστυνομικών. Η ΕΛΑΣ είχε στείλει στον Βόλο, για τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τουλάχιστον 30 διμοιρίες ΜΑΤ, αριθμός πρωτοφανής.

Στην πεζογέφυρα αρχικά δεν εστάλησαν αστυνομικές δυνάμεις αφού συνεκτιμήθηκε ότι στις σκάλες που οδηγούν στην πεζογέφυρα υπήρχαν κιγκλιδώματα που εμπόδιζαν την κίνηση των φιλάθλων κι ότι δεν υπήρχε πρόθεση σύγκρουσης των χούλιγκαν. Είχε αποφασισθεί δυνάμεις των ΜΑΤ να πήγαιναν εκεί σε δεύτερο χρόνο, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί ήταν κάτω από αυτή να χωρίζουν μέσα στην εξέδρα τα δύο πέταλα των φανατικών οπαδών.

Σημειώθηκαν όμως επεισόδια που οφείλονται στα τεχνικά προβλήματα του σταδίου, στην έλλειψη προηγούμενων εμπειριών των αστυνομικών στο γήπεδο αυτό που δεν ήταν λειτουργικό, αλλά και σε ορισμένα λάθη στον σχεδιασμό. Είναι ακόμη προφανές ότι άσχετα με τις καλές σχέσεις των δύο ομάδων, την προεργασία κλπ, στους χούλιγκαν δεν μπορείς να έχεις καμιά εμπιστοσύνη, έχουν τις δικές τους «πολεμικές» αντιλήψεις και προχωρούν χωρίς λόγο σε συγκρούσεις κι επιθέσεις.

Υπήρχαν εξαγγελίες στο διαδίκτυο από φανατικούς οπαδούς για συγκρούσεις στον τελικό του Κυπέλλου. Έχουμε ακόμη την εικόνα ότι ένας από τους χούλιγκαν που κρατούσε μαχαίρι ήταν πιθανόν αλλοδαπός που ανήκε σε φανατικούς «αδελφοποιημένου» σωματείου κι είχε έλθει στην χώρα μας τις τελευταίες ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.