Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...!! ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2017»... ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ...!!! ΒΙΝΤΕΟ

Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη μεγάλη άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2017 που αρχίζει τη ...







Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη μεγάλη άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2017 που αρχίζει τη Δευτέρα στο Αιγαίο.

Με ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη θα γεμίσει από μεθαύριο το Βόρειο, Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017».




Όλος ο Στόλος μας θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή. Φρεγάτες, κανονιοφόροι, πυραυλάκατοι και υποβρύχια θα χωριστούν σε δύο ομάδες, στους καλούς και στους κακούς, ή αλλιώς στους κόκκινους και τους μπλε.

Τα πλοία μας θα εκτελέσουν πραγματικά πυρά, θα αποκρούσουν εικονικές επιθέσεις από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές, αλλά και απειλές ηλεκτρονικού πολέμου.

Η «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» αποτελεί απάντηση στη μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» που ολοκληρώθηκε χθες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα από τα σενάρια του «Θαλασσόλυκου» περιελάμβανε μάλιστα και κατάληψη βραχονησίδας του Αιγαίου από Τούρκους κομάντος, θυμίζοντας έτσι το σκηνικό των Ιμίων.

Δεν είναι όμως μόνο οι ενεργές Ένοπλες Δυνάμεις μας που δίνουν καθημερινή απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας. Είναι και οι ηρωικοί μας εθνοφύλακες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το 2017 κηρύχθηκε έτος της Εθνοφυλακής και περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις από τους ακρίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.