Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ...;;; 200.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΛΕΕΙ Ο ΟΗΕ...

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΔΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΒΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΕΜ ΤΙΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ... Διακόσιες ...

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: 200.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη






ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΔΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΒΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΕΜ ΤΙΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Διακόσιες χιλιάδες άμαχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις εισέρχονται στις τελευταίες συνοικίες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.




Οι ιρακινές αρχές και υπηρεσίες αρωγής καταβάλλουν ήδη μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των εκτοπισμένων αφού οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν νέο μέτωπο τις προηγούμενες ημέρες εναντίον των τζιχαντιστών στη Μοσούλη.

Υποστηριζόμενες από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν απωθήσει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχει μόνο περίπου 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα της πόλης και επιδιώκουν να κηρύξουν τη νίκη τους πριν από τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι τζιχαντιστές πάντως εξακολουθούν να ελέγχουν την παλιά πόλη, όπου αναμένεται ότι θα στήσουν και την τελευταία γραμμή της άμυνάς τους, μέσα στους πυκνοκατοικημένους στενούς δρόμους που είναι αδιάβατοι για τα τεθωρακισμένα οχήματα.

«Καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται και μεταφέρονται πλησιέστερα στην περιοχή της Παλιάς Πόλης της Μοσούλης, αναμένουμε ότι θα διαφύγουν άλλοι 200.000 άνθρωποι», αναφέρει σε δήλωσή της η Λιζ Γκράντε, συντονίστρια των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, χαρακτηρίζοντας τους αριθμούς «ανησυχητικούς».

«Οι αριθμοί των ανθρώπων που μετακινούνται είναι τώρα τόσο μεγάλοι, γίνεται όλο και δυσκολότερο να εξασφαλίσουμε ότι οι άμαχοι λαμβάνουν την αρωγή και την προστασία που χρειάζονται».

Σχεδόν 700.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τη Μοσούλη μετά την έναρξη της εκστρατείας για την ανακατάληψη της πόλης τον περασμένο Οκτώβριο, αναζητώντας καταφύγιο είτε σε φίλους και συγγενείς, είτε σε καταυλισμούς.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.