Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ΑΠΟ ΤΟ 1975... ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ NEW YORK TIMES

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το ελληνικό κρεοπωλείο «Ακρόπολις», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της 31ης Οδού και της 30ής Λεωφόρου της Αστόριας, είνα...






ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το ελληνικό κρεοπωλείο «Ακρόπολις», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της 31ης Οδού και της 30ής Λεωφόρου της Αστόριας, είναι ένα από τα μακροβιότερα και παραδοσιακά καταστήματα. Η επιμονή του ιδιοκτήτη του, Γιάννη Γκατζώνη, στην παράδοση κέντρισε και το ενδιαφέρον της «New York Times», η οποία στο άρθρο της με τίτλο «Το μπούτι αρνιού είναι δημοφιλές. Συνεπώς και οι συζητήσεις» («The Leg of Lamb is Popular. So is the Conversation») αναφέρεται στην ιστορία του καταστήματος.

Το «Ακρόπολις» άνοιξε τις πύλες του το 1975 και ακόμη και σήμερα διατηρεί την ίδια βιτρίνα, με τα μπούτια των αμνοεριφίων, τα παϊδάκια και τις μπριζόλες και τις ανακοινώσεις για τις ειδικές τιμές και τα γυάλινα ψυγεία του εσωτερικού του χώρου στα οποία προβάλλονται πάνω από τριάντα διαφορετικές μπριζόλες και όλων των ειδών τα κρέατα.




Το κρεοπωλείο άνοιξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Γκατζώνης με τον γιο του Γιάννη το 1975 και μετά τον θάνατο του πατέρα του τη Διεύθυνση του καταστήματος έχει αναλάβει ο Γιάννης με την αδελφή του Αντζυ και τον γαμπρό του Βασίλειο Γκατζώνη.

Ο Γιάννης και ο Βασίλης κατάγονται από τον Λόγκο νομού Αργυροκάστρου, όπου υπάρχουν πολλές οικογένειες με το επώνυμο Γκατζώνης και ο αρθρογράφος της «NY Times» αποδίδει σημασία και σε αυτή την λεπτομέρεια και διευκρινίζει την σχέση του Γιάννη με τον Βασίλη.

Παράλληλα, τονίζει είναι το «Ακρόπολις» δεν δέχεται πιστωτικές, ούτε χρεωστικές κάρτες. Και αυτό διότι για τα δεδομένα του Κουίνς μόνο στο Φλάσινγκ υπάρχουν ελάχιστα κινέζικα καταστήματα που δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Ο αρθρογράφος εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι όλα τα κρέατα κόβονται κατά παραγγελία και ότι οι πελάτες πρέπει να περιμένουν να κόψουν το κρέας στα δικά τους μέτρα. Τονίζει μάλιστα, ότι η αναμονή παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες και μεταξύ τους.

Και επικαλείται τις συνομιλίες του πολιτικού μηχανικού Μανώλη Μιχελάκη από το Γουάιτστόουν και του γιου του Ιάσονα που δήλωσαν ότι κάθε Σάββατο έρχονται και αγοράζουν τα κρέατα της εβδομάδας, καθώς επίσης και της Ντίνας Κυριαζή που περίμενε υπομονετικά για να της ετοιμάσουν το γουρουνάκι για τον φούρνο.

Ο αρθρογράφος αναφέρει και τη συζήτηση με τον Josip Lacmanovic και της συζύγου του Ruzika που κατάγονται από την Κροατία και εγείρει το ερώτημα ποιοι καταναλώνουν περισσότερο κρέας οι Ελληνες ή οι Κροάτες.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.