Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΣOΪΜΠΛΕ «ΑΔΕΙΑΣΕ» ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ... ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Χαστούκι από το Βερολίνο στις δηλώσεις Τσίπρα ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν λάβει ρύθμιση χρέους Μία μόλις ημέρα μετά τις......






Χαστούκι από το Βερολίνο στις δηλώσεις Τσίπρα ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν λάβει ρύθμιση χρέους
Μία μόλις ημέρα μετά τις... απειλές του Έλληνα πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον προσγειώνει στην πραγματικότητα.
Έρμαιο των δανειστών, στο άρμα των οποίων ο ίδιος επέλεξε να δεθεί, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη διεμήνυε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα που συμφώνησε με τους δανειστές αν εκείνοι δεν δεσμευτούν για λύση στο ζήτημα του χρέους.




Ο... εκβιασμός του Αλέξη Τσίπρα δεν πέρασε απαρατήρητος από το Βερολίνο που έσπευσε να «τραβήξει το αυτί» του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, σχολιάζοντας την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, έστειλε μήνυμα στην Αθήνα, ενώ σχολίασε και τις αναφορές του πρωθυπουργού σε Μέρκελ και Σόιμπλε.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Ant1, για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι αν δεν προχωρήσει η ελάφρυνση χρέους, η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα μέτρα το 2018, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «το πακέτο των μέτρων αυτών συγκεκριμενοποιείται τώρα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και υπολογίζουμε ότι θα εφαρμοσθούν. Υπάρχει ένα άλλο σημείο, στην συμφωνία του 2016 που αναφέρει ότι, όταν εφαρμοσθούν όλα αυτά τα μέτρα αλλά εφαρμοστεί με επιτυχία και ολόκληρο το τρέχον πρόγραμμα, δηλαδή το 2018, τότε το Eurogroup θα συζητήσει μέτρα για το χρέος, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Για τη θετική αναφορά του πρωθυπουργού σε Μέρκελ και Σόιμπλε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ANT1, ο κύριος Κόλμπεργκ ανέφερε ότι «ο κύριος Τσακαλώτος και κύριος Σόιμπλε έχουν μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και ότι και οι δυο θέλουν να γίνουν γρήγορα βήματα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση».
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.