Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ... ΝΕΑ «ΣΦΑΓΗ»: ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ «ΜΕΝΟΥΝ» ΜΕ ΚΑΤΙ... ΨΙΛΑ!

Βαρύς είναι ο τελικός λογαριασμός των μειώσεων στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό. Τα μέτρα πιάνουν σχεδόν τους πάντες. Ο νόμος Κατρ...






Βαρύς είναι ο τελικός λογαριασμός των μειώσεων στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό. Τα μέτρα πιάνουν σχεδόν τους πάντες. Ο νόμος Κατρούγκαλου «δοκιμάζει» χιλιάδες συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση σε ΕΤΑΑ και Δημόσιο, και σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Σε αυτούς κόβει άπαξ και διά παντός τη μία από τις δύο συντάξεις που λαμβάνουν.




Παύει οριστικά η δεύτερη σύνταξη για όσους ελάμβαναν δύο από ίδιο δικαίωμα. Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι σαφής και ορίζει ξεκάθαρα πως, όσοι συνταξιούχοι εισέπρατταν δύο συντάξεις λόγω ασφάλισης και όχι για παράδειγμα λόγω χηρείας, μετά τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, θα παίρνουν πλέον μία και αντί της δεύτερης θα υπάρχει μία προσαύξηση στην πρώτη. Με λίγα λόγια, κόβουν μεμιάς ολόκληρη σύνταξη και την αντικαθιστούν με μία οριακή προσαύξηση...

Μετατρέπουν τους συνταξιούχους σε ζητιάνους. Ο ασφαλιστικός νόμος ανατρέπει τις ζωές χιλιάδων παλαιών και υποψηφίων συνταξιούχων, γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων με παράλληλη ασφάλιση σε ΕΤΑΑ και Δημόσιο, και σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Οι απώλειες που θα υποστούν θα τους «στοιχίσουν» μία ολόκληρη σύνταξη, η οποία και θα αντικατασταθεί από μία μικρή προσαύξηση (αντί 2ης σύνταξης).

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, οι παλαιοί ασφαλισμένοι (πριν από την 1/1/1993) θα «χάσουν», όσοι δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι 31/12/2016- τη δεύτερη σύνταξη. Στη θέση της τοποθετείται μία προσαύξηση επί της ανταποδοτικής, για κάθε έτος επιπλέον εισφορών.




Όσοι ασφαλισμένοι επιλέξουν προαιρετικά από 1/1/2017 διπλή ασφάλιση, μπορεί από τη μία να «σώζουν» μία ενδεχόμενη δεύτερη σύνταξη, ωστόσο από την άλλη θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν θέλουν να είναι συνεπείς με την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Παρόλα αυτά, η δεύτερη κύρια σύνταξη που διακαώς επιζητούν να λάβουν θα είναι στην τελική της μορφή σχεδόν ανύπαρκτη! Και ίσως στο τέλος οι ασφαλισμένοι διαπιστώσουν ότι δεν άξιζε τον κόπο...

Και οι... ποινές των διπλοσυνταξιούχων δεν σταματούν εδώ! Όσοι εισπράττουν δύο συντάξεις θα πληρώνουν διπλή εισφορά υπέρ υγείας 6%! Το 6% θα υπολογίζεται στο άθροισμα των δύο συντάξεων.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.