Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΛΣΟΝ» ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ... ΕΤΑΞΕ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΣΤΟΥΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!!! - ΒΙΝΤΕΟ -

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα τα νέα διόδια σε Κηφισιά, Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, που σχε...






Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα τα νέα διόδια σε Κηφισιά, Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν μέσα στο 2018 πραγματοποίησε το Κίνημα Δεν Πληρώνω.






Στην έντονη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο δέχθηκε δριμεία κριτική ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χ. Σπίρτζης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος.

Όπως αναφέρει το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» στην ιστοσελίδα του, «ο αγώνας μας ενάντια στο ληστρικό καθεστώς των διοδίων, νέων και παλιών, συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη».

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Σπίρτζης: Δεν θα καταδικαστεί κανείς για άρνηση πληρωμής στα διόδια

Από την πλευρά του, ο υπουργός υποδομών διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια»

Δεσμεύτηκε επίσης ότι «δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018».

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση και του ζητήματος των διοδίων εντός του νομού κατ΄ αρχήν. Αναφέρθηκε στη δυσκολία που είχαν οι διαπραγματεύσεις με εργολάβους και κατασκευαστές, επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε καταγγείλει τις συμβάσεις ως εύκολη λύση, πλην όμως θα έπρεπε να επιστρέψουμε την κοινοτική χρηματοδότηση και αποζημιώσεις ύψους 8.5 δισ.».

Συμπλήρωσε ότι «αυτός ο κίνδυνος έπρεπε κατά προτεραιότητα να αποσοβηθεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι 5 αυτοκινητόδρομοι, οπότε και θα ακολουθήσει και η διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων».

Η απόφαση του ΠΕΣΥ: Διόδια ανάλογα με τα χιλιόμετρα σε Εθνική και Αττική οδό

Στη συνεδρίαση πάντως, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της ανάγκης εφαρμογής συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης σε Εθνική αλλά και Αττική.

Η απόφαση για τα «Διόδια στο Οδικό Δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής», που απέσπασε την πλειοψηφία των ψήφων, ύστερα από εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής, προσανατολίζεται στη μείωση των τελών των διοδίων.

Να σταματήσει η δίωξη κατά πολιτών του «Δεν πληρώνω»

Παράλληλα, στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ζητείται η παύση της δίωξης των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων.

Ολόκληρη η απόφαση του ΠΕ.ΣΥ:

Λέμε «όχι» στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και εντός του αστικού αστού της Περιφέρειας Αττικής. Το περιαστικό τμήμα της Εθνικής οδού από Μεταμόρφωση έως Αφίδνες να παραμείνει ελεύθερο από διόδια.

Πάγιο αίτημά μας είναι η απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής, καθώς η μη ύπαρξη ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων καθιστά τη χρήση των εθνικών οδών υποχρεωτική για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων και εργαζομένων της Αττικής.

Η εφαρμογή συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης όχι μόνο στην Εθνική αλλά και την Αττική οδό, οφείλει να είναι στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων.

Να ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη από το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης από τα Βόρεια προάστια μέχρι την Εθνική οδό και να μπει το έργο σε προτεραιότητα αντί άλλων αναπλάσεων χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

Άμεση απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων των κατοίκων και των εργαζομένων των όμορων σε σταθμούς διοδίων περιοχών, που αφορούν σε τοπικές καθημερινές μετακινήσεις καθώς και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οριστική παύση των διώξεων των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.