Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ: Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΕ... «ΠΑΙΔΙ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ»

Η τρίτη κατά σειρά «απομάκρυνση» από τον Πολάκη μέσα σε λίγους μήνες για να τοποθετηθεί εκλεκτός του κόμματός του! Ρεπορτάζ Ρίτα ...






Η τρίτη κατά σειρά «απομάκρυνση» από τον Πολάκη μέσα σε λίγους μήνες για να τοποθετηθεί εκλεκτός του κόμματός του!

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Καρατομήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), του οργανισμού που αποτελεί ουσιαστικά τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ. Τη θέση της αναλαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Ημαθίας, ο φαρμακοποιός Γιώργος Σπυρίδης.





Ο νέος γενικός επιθεωρητής Ελέγχου Δαπανών Υγείας είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, της αριστερής κυβέρνησης, η οποία -παρά τις επαναστατικές της κορόνες- τελικά... δεν κατάφερε να αντισταθεί στην πετυχημένη παλαιοκομματική συνταγή «των δικών μας παιδιών».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «δημοκρατίας», η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ κ. Γεωργιάδου είναι η τρίτη κατά σειρά «απομάκρυνση», μετά τον γενικό διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Ιωάννη Βαφειάδη, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση στις αρχές του 2017, και του πρώην προσωπάρχη του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι η κ. Γεωργιάδου είχε διακριθεί για το έργο της και είχε συμβάλλει στην αποκάλυψη πολλών περιπτώσεων παράνομων και επιζήμιων για τον ΕΟΠΥΥ ιατρικών συνταγών, που αφορούσαν πανάκριβα αναλώσιμα υλικά σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν. Ενδεικτικά αναφέρουμε την υπόθεση με τα επιθέματα κατάκλισης, όπου είχαν κληθεί σε απολογία περισσότεροι από 500 γιατροί, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για την ιστορία, η κ. Γεωργιάδου, που δεχόταν από το 2015 ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είχε αναλάβει επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, το 2012, η θητεία της ανανεώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας, στα τέλη του 2014, και έληγε στις αρχές του 2018.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η υπομονή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαντλήθηκε και χθες ανακοινώθηκε στον ΕΟΠΥΥ η απόφαση, που ουσιαστικά «καρατομεί» την κ. Γεωργιάδου και τοποθετεί στη θέση της τον εκλεκτό του κόμματός του. Η «δημοκρατία» επικοινώνησε χθες με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού - χωρίς, φυσικά, να πάρει απάντηση.

dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.