Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΙΛΑ! ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗ

Η μαγνητοφώνηση γνωστή με το όνομα “Hitler and Mannerheim” ειναι μυστική μαγνητοφώνηση μιας ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Χιτλερ κα...





Η μαγνητοφώνηση γνωστή με το όνομα “Hitler and Mannerheim” ειναι μυστική μαγνητοφώνηση μιας ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Χιτλερ και του Εμίλ Μανερχειμ που έγινε το 1942. Ο Φιλανδος μηχανικός στην εταιρεία ραδιοτηλεόρασης Yle, Thor Damen, κατόρθωσε να ηχογραφήσει τα πρώτα 11 λεπτά της ιδιωτικής συνομιλίας του Χιτλερ και του Μανερχειμ. Δεδομένου οτι ο Χιτλερ δεν αφηνε κανέναν να τον καταγράψει ποτέ,η συνομιλία πρέπει να καταγράφηκε μυστικά. Και είναι η μοναδική ηχογράφηση όπου ακούγεται η φωνή του Χίτλερ να μιλά κανονικά! Όλες οι άλλες είναι ηχογραφήσεις από τις ομιλίες του προς τους οπαδούς του.

Αρχικός σκοπός του Damen ηταν να καταγράψει τις επίσημες συνομιλιες αλλά συνέχισε την ηχογραφήση και όταν η συζήτηση απο επίσημη έγινε ιδιωτική.




Τα SS κατάλαβαν οτι ο Damen ηχογραφούσε τη συζήτηση, και απαίτησαν αμέσως να σταματήσει. Το ντοκουμέντο αυτό κατασχέθηκε και δόθηκε στην επικεφαλής του γραφείου λογοκριτων, Kustaa Vilkuna. Επέστρεψε στην Yle το 1957, και βγήκε στη δημοσιότητα λίγα χρονια αργότερα. Ειναι η μόνη γνωστή ηχογράφηση του Χιτλερ που μιλάει σε ανεπίσημο ύφος και μια απο τις ελάχιστες μαγνητοφωνησεις στην οποία ο Χιτκερ ακούγεται να μιλάει χωρίς να υψώνει τη φωνή του.

Η εισβολή στην Σοβιετική Ένωση παρά την αρχική επιτυχία της επιχείρησης, βρήκε ισχυρή αντίσταση από τους Σοβιετικούς που κατάφεραν να απωθήσουν την γερμανική επίθεση στη Μόσχα και να καθυστερήσουν την πρόοδο των Γερμανών. Ο Χιτλερ χρειαζόταν τους συμμάχους για να καθηλώνουν οσο περισσότερο μπορούσαν την τεράστια στρατιωτική επιχείρηση των Σοβιετικών. Το 1942, ο Χιτλερ επισκέφτηκε κάτω απο μεγάλη μυστικότητα τη Φιλανδια για να ευχηθει επίσημα τον Μανερχειμ για τα γενέθλια του.

Ωστόσο, ο Μανερχειμ δεν θέλησε να χαιρετήσει το Χιτλερ οπως θα έκανε σε μια επίσημη επίσκεψη. Ως εκ τούτου, η συνάντηση εγινε στην Ιματρα, στη νότια Φιλανδια.

Στο αεροδρόμιο Ιμμολα, ο Χιτλερ χαιρετήθηκε και οδηγήθηκε απο τον πρόεδρο Ryti και άλλους επισήμους αξιωματικούς και κρατικούς υπαλλήλους, στο προσωπικό τραινο του Μανερχειμ, όπου έλαβε μέρος στο γεύμα γενεθλίων και όπου ακολούθησαν διαπραγματεύσεις.

Στη συζήτηση ο Χιτλερ εξηγησε την αποτυχία της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, των ιταλικών νικων στη Νότια Αφρική, τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία, και αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς της Σοβιετικής Ένωσης και στους πόρους πετρελαίου της Ρουμανιας.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα ντοκουμέντο όπου ακούγεται η κανονική φωνή ενός τέρατος…



Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.