Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΕΣ: Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!

Οι πολίτες της Χειμάρρας διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη, μπροστά από το Δικαστήριο της Αυλώνας, για τις αποφάσεις του κατά των ακίνητων π...





Οι πολίτες της Χειμάρρας διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη, μπροστά από το Δικαστήριο της Αυλώνας, για τις αποφάσεις του κατά των ακίνητων περιουσιών τους στην περιοχή της Χειμάρρας.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πανό που σήκωσαν το οποίο έγραφε: «Η χριστιανική Χειμάρρα δεν θα υποδουλωθεί – Έξω από τη γη μας ολιγάρχες και μαφία».

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αλβανική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολλές νομικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή των τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας.




Προς το παρόν, ένα σημαντικό κομμάτι της περιοχής έχει παραδοθεί στους ολιγάρχες, οι οποίοι ευνοούνται από τις αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης.

Εκτός από αυτές τις εχθρικές ενέργειες κατά των Χειμαρριωτών, το κύριο θέμα που διαδραματίζονταν στα δικαστήρια και την Εισαγγελία την Πέμπτη είναι να δώσει το δικαίωμα στο κράτος να κερδίσει κάθε απαίτηση για τις περιουσίες και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Η κατάσταση αυτή διαδραματίζεται επί μήνες, μία σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής της Χειμάρρας με το αλβανικό κράτος, όπου η Ελλάδα και η ΕΕ παρενέβησαν αρκετές φορές.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, η αλβανική κυβέρνηση προέβη σε ενέργειες για την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού, ισχυριζόμενη ότι θα αναπτύξει τον τουρισμό.

Ωστόσο, μετά από τη δημοσίευση των τίτλων ιδιοκτησίας από τα Γραφεία Καταχώρησης των Ακινήτων της Αλβανίας, για την περιοχή της Χειμάρρας, αρκετές εκατοντάδες Αλβανοί μουσουλμάνοι συμπεριλαμβανομένων των ολιγαρχών και μελών της αλβανικής μαφίας επωφελήθηκαν από τα οικόπεδα που ανήκουν στους Χειμαρριώτες.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.