Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ... ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΥΓΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ

«Δεδομένου ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής, θα ήταν κα...






«Δεδομένου ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγετε να τρώτε πράγματα στα οποία προσγειώνεται μία μύγα»

Ποιος δεν ανυπομονεί για το καλοκαίρι, τις ζεστές μέρες, την έντονη ηλιοφάνεια και τα μπάνια στη θάλασσα;

Ενώ λοιπόν το καλοκαίρι πλησιάζει, μαζί μ' αυτό, εκτός από τα παραπάνω, έρχονται αναπόφευκτα και κάποιοι δυσάρεστοι επισκέπτες.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τις ενοχλητικές μύγες, οι οποίες, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσπαθούν μονίμως να προσγειωθούν στο φαγητό μας.





Αν και πολλοί θεωρούν ότι οι μύγες είναι απλά ένα ενοχλητικό έντομο, αποδεικνύεται εν τέλει ότι τα έντομα αυτά πέρα από ενοχλητικά, είναι φορτωμένα με εκατοντάδες μικρόβια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την υγεία μας.

Αν τα μικρόβια δε σας τρομάζουν, σκεφτείτε μόνο ότι μία μύγα -σχεδόν πάντα- θα κάνει εμετό στο φαγητό σας με το που θα προσγειωθεί πάνω του.

Όπως αποκάλυψε ένας εμπειρογνώμονας ελέγχου παρασίτων, οι μύγες μεταφέρουν κατά μέσον όρο πάνω από 200 είδη επιβλαβή βακτήρια, χάρη στα αηδιαστικά πράγματα που τείνουν να προσγειώνονται, όπως σάπια τρόφιμα και κόπρανα.

Τα βακτήρια αυτά συσσωρεύονται στις χιλιάδες μικροσκοπικές τρίχες που υπάρχουν στα πόδια τους και κατ' επέκταση μεταφέρονται στο φαγητό μας.

Ο Ron Harrison, εντομολόγος και διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στο Orkin pest control δηλώνει ότι ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να μεταφερθούν όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια στο φαγητό μας και «δεδομένου ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγετε να τρώτε πράγματα στα οποία προσγειώνεται μία μύγα».

Έτσι την επόμενη φορά που μια μύγα θα προσγειωθεί στο φαγητό σας, θα ήταν καλύτερο να κόψετε το κομμάτι που έχει αγγίξει και απλά να το πετάξετε για να μην καταναλώσετε μαζί με το φαγητό και τα μικρόβια του εντόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.