Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΜΙΣΤΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ»...!!! Ο ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ!..

Εφημεριδα "Στόχος": Το 1988, λίγους μήνες πρίν ψοφήσει ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός, κυκλοφόρησε το θρυλικό βιβλίο «Ευτυχώς ηττ...






Εφημεριδα "Στόχος": Το 1988, λίγους μήνες πρίν ψοφήσει ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός, κυκλοφόρησε το θρυλικό βιβλίο «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι», που έγραψε ο 56χρονος τότε Τάκης Λαζαρίδης, ένας ανανήψας κομμουνιστής που τον Μάρτη του 1952 είχε καταδικαστεί εις θάνατον μαζί με τον Μπελογιάννη, τον Μπάτση, τον Καλούμενο και τον Αργυριάδη, αλλά δεν εκτελέστηκε μαζί τους γιατί ήταν μόλις 20 ετών. Πατέρας του Τάκη Λαζαρίδη ήταν ο διαβόητος συνδικαλιστής του ΚΚΕ, Κώστας Λαζαρίδης, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, μαζί με τους 200 κομμουνιστές την 1η Μαΐου 1944, στην Καισαριανή. Την συντήρηση και την ανατροφή του Τάκη και της αδελφής του, μετά την εκτέλεση του πατέρα τους την ανέλαβε το ΚΚΕ, δεδομένου ότι και η μητέρα του Σουλτάνα είχε καταδικαστεί σε ισόβια από Βουλγαρικό στρατοδικείο. Μετά την εκτέλεση του Μπελογιάννη, ο Τάκης Λαζαρίδης μεταφέρθηκε στις φυλακές Κεφαλονιάς, όπου έγκλειστος έζησε τον τρόμο των σεισμών και αργότερα στις Φυλακές Κέρκυρας, για να εκτίσει την ποινή των ισοβίων δεσμών. Ηταν σκληρός και ανυποχώρητος κομμουνιστής, στην ανάκριση, στο Στρατοδικείο και μετά στη φυλακή, όπου έμεινε συνολικά 14 και κάτι χρόνια..




Στις ατέλειωτες νύχτες του εγκλεισμού του, ο Λαζαρίδης ξανασκέφθηκε τη ζωή του, τη ζωή των άλλων και τη ρημαγμένη οικογένειά του και έθεσε στον εαυτό του ριζικά και καταλυτικά ερωτήματα. Με αυτά τα ερωτήματα και με τις απαντήσεις έγραψε το «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι», το οποίο κυκλοφόρησε ακριβώς πριν από 29 χρόνια και ήδη θεωρείται κλασικό στο είδος του. Μετά από αυτό το βιβλίο, οι πάσης φύσεως μπολσεβίκοι μίσησαν θανάσιμα τον Τάκη Λαζαρίδη. Επειδή δεν μπορούσαν να τον κατηγορήσουν ως προδότη, απλώς τον απομόνωσαν και τα μπολσεβικοκρατούμενα ΜΜΕ «έθαψαν» το βιβλίο του επί 15 χρόνια, λές και δεν υπήρχε. Ευτυχώς, το 2003, ο Γιάννης Γιαννάκενας των εκδόσεων «Πελασγός» το ξανατύπωσε και έκτοτε έγινε αρκετά γνωστό, αν και δεν προβλήθηκε όπως του έπρεπε από τον «Δεξιό» Τύπο…

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΡΟΥΣΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ!

Το περασμένο Σάββατο, ο Τάκης Λαζαρίδης δημοσίευσε ένα άρθρο – καταπέλτη στην εφημερίδα «Δημοκρατία» προκειμένου να απαντήσει στην φιέστα της Βουλής των Ελλήνων (27/3/2017) που χρηματοδότησε το μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, το οποίο εγκαινίασε στις 27 Μαρτίου ο Τσίπρας με τον Βούτση και τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Μήτσο Κουτσούμπα. Περιέργως, το άρθρο αυτό του Λαζαρίδη «θάφτηκε» ακόμη και από τα πατριωτικά ιστολόγια. Ο «Στόχος» μεταφέρει σήμερα τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα για να καταλάβουν οι νεώτεροι το μέγεθος της απάτης του Τσίπρα και των άλλων μπολσεβίκων…

ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη θα ήθελα, δεδομένου ότι υπήρξα αυτός που έζησε μαζί του τις τελευταίες του στιγμές, να σημειώσω τα εξής. Α) Ο Μπελογιάννης με τη δράση του πλήγωσε, άθελά του έστω, την πατρίδα. Πολέμησε στον Εμφύλιο, αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον οποίο ήμασταν εμείς. Και όταν λέω εμείς, εννοώ ο Ζαχαριάδης και η παρέα του, που δρούσαν πάντοτε κατ’ εντολήν της Μόσχας. Η τραγωδία μας, που είναι βέβαια και τραγωδία του Μπελογιάννη, συνίσταται στο ότι νομίζαμε ότι πολεμούσαμε για υψηλά ιδανικά, ενώ στην πραγματικότητα πολεμούσαμε και δίναμε τη ζωή μας για την προώθηση των στόχων της Σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής…»

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΨΑΡΡΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ!..

Και συνεχίζει ο ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «…Είχαμε κάθε δικαίωμα να θυσιάσουμε τη ζωή μας καταπώς θέλαμε, δεν είχαμε όμως κανένα δικαίωμα να θυσιάσουμε τις ζωές αθώων συμπατριωτών μας. Δεν μας πρέπουν, λοιπόν, τιμές και μνημεία. Και αντί για εγκαίνια μνημείων, που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν να διχάζουν και να αναζωπυρώνουν τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος, θα έπρεπε εμείς οι παλιοί κομμουνιστές, και μαζί ο Τσίπρας και η παρέα του, να κρύψουμε το πρόσωπο από ντροπή και να κλάψουμε πικρά για το αδικοχαμένο αίμα των δικών μας αλλά και των αδελφών μας της άλλης πλευράς. Κι αν πάλι ο Τσίπρας ήθελε οπωσδήποτε να στήσει μνημεία, θα έπρεπε πρώτα να στήσει μνημείο για τον συνταγματάρχη Ψαρρό ή για τις μαρτυρικές μανάδες της Ηπείρου που εκτελέστηκαν γιατί ήθελαν να σώσουν τα παιδιά τους. Θα έπρεπε να επισκεφθεί πρώτα το στρατιωτικό νεκροταφείο της Καστοριάς και να αποθέσει ένα λουλούδι στη μνήμη των χιλιάδων αξιωματικών και των ανδρών του Ελληνικού Στρατού που έπεσαν στον Γράμμο και στο Βίτσι για να παραμείνει η πατρίδα μας ελεύθερη και δημοκρατική…»




Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ «ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»...

«Β) Με τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη προσπάθησε ακόμα μία φορά ο Τσίπρας, και ενώ θανάσιμοι κίνδυνοι περιζώνουν τη χώρα μας, να διαιρέσει, να διχάσει τους Ελληνες. Προσπάθησε για πολλοστή φορά να καταδείξει στο κομματικό του ακροατήριο ότι είναι γνήσιος απόγονος και συνεχιστής των Ζαχαριάδη, Σιάντου, Ιωαννίδη. Οτι στόχος του είναι να ολοκληρώσει το έργο που εκείνοι άφησαν ημιτελές. Ο,τι δεν πέτυχαν εκείνοι με τη δύναμη των όπλων, να το πετύχει τώρα αυτός με τη δύναμη της ψήφου.

Στόχος του, δεδηλωμένος και αμετακίνητος, η μετατροπή της χώρας μας σε Βενεζουέλα της Μεσογείου, η διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων ώστε να καταστεί αναπόφευκτη η αποχώρηση της χώρας μας από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Και για την επίτευξη του στόχου αυτού εργάζεται συστηματικά, επίμονα, μεθοδικά. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και σοβαρός και πρέπει να σημάνει εθνικός συναγερμός»!..

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ «ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!..

Ο «Στόχος» θέλει να θυμίσει ποιος ήταν ο πατέρας του Τάκη, ο κορυφαίος συνδικαλιστής του ΚΚΕ Κώστας Λαζαρίδης (1900-1943): Επί Μεταξά θα συλληφθεί από την Ασφάλεια και θα φυλακιστεί στην Ακροναυπλία μαζί με πολλούς άλλους κομμουνιστές. Μετά την κατάληψη της Ελλάδος από τους Γερμανούς θα παραδοθεί μαζί με χιλιάδες άλλους πολιτικούς κρατουμένους στους κατακτητές. Οι Γερμανοί τον απελευθέρωσαν από την Ακροναυπλία σαν Σλαβομακεδόνα στις 30 Ιουνίου 1941 μαζί με 27 άλλους κρατούμενους κατόπιν επιθυμίας της Βουλγαρικής πρεσβείας!.. Ο Λαζαρίδης για να αποφυλακιστεί παρίστανε τον Σλαβομακεδόνα βάσει κάποιων σλάβικων λέξεων που είχε μάθει μέσα στη φυλακή. Μετά την απελευθέρωσή του σαν Σλαβομακεδόνας πήγε στην Αθήνα για να ενταχθεί και να δουλέψει στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Λαζαρίδης στις 16 Ιούλη του 1941 υπέγραψε το συμφωνητικό του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΕΑΜ), εκ μέρους της Ενωτικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας που έλεγχε το ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής συνελήφθη και φυλακίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1943 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής μαζί με τους 200 κομμουνιστές, ενώ οι Γερμανοί του πρότειναν να ενταχθεί στους δωσιλογικούς μηχανισμούς με αντάλλαγμα την ζωή του καθώς και χρήματα. Ο Κώστας Λαζαρίδης ήταν νυμφευμένος με την κομμουνίστρια Σουλτάνα (είχε καταδικαστεί σε ισόβια από τους Βουλγάρους για την αντιστασιακή της δράση) και είχε δυο παιδιά. Ο ένας γιος του ήταν ο Τάκης Λαζαρίδης, ενώ η κόρη του Σταυρούλα (Ρούλα) Λαζαρίδου ήταν η ασυρματίστρια που συνεργαζόταν με τον Νίκο Βαβούδη, τον ασυρματιστή του ΚΚΕ που αυτοκτόνησε όταν πήγε να τον συλλάβει η Ασφάλεια, και έγινε η αφορμή να συλληφθεί ο Μπελογιάννης και η παρέα του.

Εφημεριδα "Στόχος"

..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.