Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ... ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΕΚΡΗΞΗ...

Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, μετά την έκρηξη βόμβας που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, στις 22:38 ...

Βόμβα στη Σανταρόζα: Πού στρέφονται οι έρευνες, τι «βλέπει» η αντιτρομοκρατική





Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, μετά την έκρηξη βόμβας που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, στις 22:38 το βράδυ της Τετάρτης, έξω από τα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας.




Η βόμβα εξερράγη αφότου ένας άγνωστος τηλεφώνησε στις 22:05 σε ιστοσελίδα και ανέφερε πως επρόκειτο να γίνει έκρηξη στο συγκεκριμένο σημείο σε 35 λεπτά από τότε και ενώ περίπου την ίδια ώρα στην περιοχή περαστικοί είχαν δει δύο νεαρούς να αφήνουν μια τσάντα και να φεύγουν με μηχανάκι.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της αντιτρομοκρατικής, ενώ μέχρι τις 7:30 το πρωί, το σημείο παρέμενε αποκλεισμένο. Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου είχε διακοπεί εγκαίρως από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες παρέμειναν κλειστές καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να ελεγχθεί και να αποκλειστεί η ύπαρξη και δεύτερου μηχανισμού.

Πλέον η Αντιτρομοκρατική εξετάζει καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, ενώ όπως μετέδωσε ο Σκάι, οι δύο άγνωστοι που τοποθέτησαν την τσάντα με την βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank έχουν εντοπιστεί σε κάποιο καρέ, χωρίς όμως να διακρίνονται τα πρόσωπά τους. Για το λόγο αυτό συνεχίζεται η πολύ προσεκτική εξέταση όλου του υλικού, στην περίπτωση που κάποια κάμερα έχει καταγράψει πιο καθαρά τους δράστες.




Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδιος με εκείνον που δεν είχε εκραγεί προ μηνών έξω από το υπουργείο Εργασίας, λόγω κακής συνδεσμολογίας.

Το γεγονός πως επρόκειτο για αρκετά ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, του οποίου η συνδεσμολογία παραμένει άγνωστη, κάνει την Αντιτρομοκρατική να στρέφει το ενδιαφέρον της έρευνας κατά κύριο λόγο στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», την τρομοκρατική οργάνωση που τελευταία έχει πυκνώσει τα χτυπήματά της.

Σημειώνεται ότι εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από την πολυκατοικία που διέμενε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ το Μάρτιο η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και γραφεία διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Μετά τα «τρομοδέματα» οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν αναλάβει την ευθύνη και για τον ωρολογιακό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη (στις 15 Μαρτίου).

Ωστόσο, όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στην οδό Σανταρόζα, η Αντιτρομοκρατική στρέφεται προς όλες τις «ενεργές» οργανώσεις - είτε, δηλαδή, την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, είτε την Επαναστατική Αυτοάμυνα. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.